|
| Najljepsi ljubavni stihovi | |
|
+8draganva jednažena misterNO Lexi oki Berija Palma Marina 12 posters | |
Autor | Poruka |
---|
oki
Broj poruka : 3728 Godina : 52 Datum upisa : 31.01.2007
| Naslov: Re: Najljepsi ljubavni stihovi Čet Maj 24, 2007 10:42 am | |
| Život mi proždire mladost A već se sprema da otegne dane moje starosti Nemam pravo da mrzim ikoga Ali sudbina zato predmet je Mog straha , očaja i mržnje
Vi koji mislite da čovek je hrabri kovač svoje sreće očigledno još život niste okusili sve je to laž, samo uteha. Ne čekajte nakovanj i čekić Već molite Boga da sve ovo što pre prođe | |
| | | oki
| Naslov: Re: Najljepsi ljubavni stihovi Čet Maj 24, 2007 10:58 am | |
| Zatvori oči i usni san san u kome su ti data krila i neka samo za tebe, večno traje dan da bi imala vremena da pronadeš bolje bolje od ljubavi
Kreni odmah i obiđi svet okusi sve njegove radosti i neka se ne desi ni jedan pokret koji bi te uznemirio u potrazi za nečim boljim, boljim od ljubavi Udahni duboko i zatim poleti pretraži celu sopstvenu maštu ni tad da ti smeta niko neće | |
| | | oki
| Naslov: Re: Najljepsi ljubavni stihovi Čet Maj 24, 2007 11:21 am | |
| Ima li smisla čekati san kada znaš da ti neće doći može li iko usporiti vrijeme, kada zna da će brzo proći ima li smisla gajiti nade kad nezahvalnost im dobro znaš i pjevati sreći balade kad do tebe joj nije stalo I da li je smisao laž što obavija sjene života odsjaj zlatnog omota sopstvenog očaja zabluda I ima li smisao smisla?
I da li bi opasno bilo bez utjeha životnih živjeti što kriju životno sivilo Prezrenih ljepota na hiljade ti ludi svijete nudiš ali sve su tamo zablude jer upravo ti sudiš ko na njih ima pravo a za većinu ljudi one ostaju samo san. Ima li smisao smisla? | |
| | | oki
| Naslov: Re: Najljepsi ljubavni stihovi Čet Maj 24, 2007 11:32 am | |
| Žena, mlada, stara, lepa ili ne, žena je ... žena. Žena je k'o maslačak nežna i krhka, kad duneš u njega, nestane, al' seme ostaje. Žena je k'o pupoljak, ako ga neguješ lepotu i ljubav ti daje.
Žena je mak, mirisna i opojna u san te baca sladak. Žena je i kaktus; izvana gorda i nedodirljiva, iznutra meka i topla, snagu ti daje.
Jednom u životu pruža ti cvet ... zapamtiš li ga nikada drugu nećeš htet'! | |
| | | jednažena
Broj poruka : 1812 Datum upisa : 07.04.2007
| Naslov: Re: Najljepsi ljubavni stihovi Čet Maj 24, 2007 10:42 pm | |
| TIJELO ŽENE (Pablo Neruda)
Tijelo žene, skrovito čudo nepoznato u tebi, ima li veće nježnosti nego što je moja dok spavaš ljupka u sjeni svoje svjetlosti?
Silazeći u tebe kao u ponornicu ponavljam imena cvijeća da bih te objasnio: perunija, azaleja, robinija hispida.
Dok spavaš ti se igraš, rijeko u koju uranjam svoje ruke, rastužena i vječna, sa svojim šljunkom od sedefa i spaljene mahovine.
Na tebi sve prepoznajem i svemu se čudim: tu je ponor iz koga dolazim i kome se vraćam, i slana me žeđ obilazi dok umireš, slatka patnjo.
Evo koliko te tražim: kao jeka svoj glas, kao glas svoju jeku sto ne prestaje i gori u mojoj krvi, u mojoj glavi bez svjetla.
Evo koliko te želim: kao pusta površina vode svoj vir da je uznemiri i da sustane tamo gdje sve počinje, i odakle smrt ne silazi.
Ima li ljepše od tvoje kovine, od tvog voća koje se nudi? Ja sam brod što tone i što se ljulja između tvojih obala.
Evo te, pobijeđene i gole, ali tko će proći ispod slavoluka sa vijencem gorka lovora? U tvom snu i ja sam izgubljen zauvijek.
Zagledan u beskrajne prostore otvaram dio po dio tvog tijela što se ne razlikuje više od mene u meni, jednako i jednako samo.
Tu je i nevidljiva pjesma koja preobražava sva tvoja čuda u jedno, uzdrhtalo na kiši, i prokleto nebo što ranjava plače iza tvojih vjeđa. | |
| | | jednažena
| Naslov: Re: Najljepsi ljubavni stihovi Čet Maj 24, 2007 10:45 pm | |
| SAMA
Osivjela soba, dimom ispunjena, na stolu čaša, čežnje ispijena. Stolica samo jedna, na kojoj samoća odmara, kroz prozor vire, oči prošlosti prašnjave, a vrata očaja, niko ne otvara.
jednažena | |
| | | oki
| Naslov: Re: Najljepsi ljubavni stihovi Sub Maj 26, 2007 11:49 am | |
| samo jednim neuhvatljivim paučinastim glatkim dodirom otvaraš svilene svetove kojima se hranim, svetove stvarnije od daha , opipljivije od pamuka samo jednim pokretom ruke pokrećeš snove i stvaraš u meni nepojmljivu nezasitnost. | |
| | | oki
| Naslov: Re: Najljepsi ljubavni stihovi Sub Maj 26, 2007 11:55 am | |
| priđi bliže moji drhtaji traže utočište u zagrljaju tvom, možeš me izmisliti i ja ću izmisliti tebe i možda ćemo jednom biti stvoreni jer praznine su nam uvek bile dovoljne priđi bliže obećavam neću te sanjati i možda ćemo jednom stvarno uspeti. | |
| | | Marina
Broj poruka : 261 Datum upisa : 02.02.2007
| Naslov: Re: Najljepsi ljubavni stihovi Sub Maj 26, 2007 4:18 pm | |
| Jutros... s prvim trakama zore namreška more vjetar neki čudan što se niotkuda pojavio...
Uplete mi se u kosu posjednički, a i nježno... baš kao tvoji prsti noćas u snu... strasno, neizbježno....
Pod baršunastim modrim pokrivačem neba bijaše istodobno i vrelo i snježno... ... dok volio si me nježno... ...nježno... ...nježno | |
| | | Marina
| Naslov: Re: Najljepsi ljubavni stihovi Sub Maj 26, 2007 4:21 pm | |
| A, s jutrom, bit ću ako želiš tvoje sunce što iza oblaka proviri tek da ti poljubac udijeli, noćne snove smiri...
Ali , mogu biti i tvoja kiša pa ti u vruće ljetne dane kapljicama svojim podariti olakšanje...
A, bit ću ako želiš i tvoj stih nastao u zoru, a posvećen moru što ga tako volim...
Sve ću ti biti, samo zaželi, zaželi jako ....
i bit će tako! NN autor | |
| | | oki
| Naslov: Re: Najljepsi ljubavni stihovi Ned Maj 27, 2007 1:57 am | |
| Kroz brda tražim ljubav, kroz ravnice, k'o lane mlado, što za srnom bježi, i tražim mjesta, gdje joj vidjeh lice, k'o otisak u duši nosim svježi.
Niz polje, koje stopa obilježi prolazim, gledam šumski zaklon, gdje prisutnost njena nedavna još leži; nigdje je nema, sve je puno nje.
Al' kad se oči tamo uprave vrate se opet meni, izigrane; mislim da vidim njihov cilj-al' ne, to mene samo prazne maš
Stanite oči, kad se vidjet ne da, i misao nek' u meni je gleda. | |
| | | doktorica
Broj poruka : 134 Datum upisa : 11.06.2007
| Naslov: Re: Najljepsi ljubavni stihovi Pon Jun 11, 2007 9:09 am | |
| TUGA,TI I JA Evo me,noci,stara prijateljice opet njoj cu poci, niz duge,puste ulice tamo gdje strahovi prestaju, obraz mi grije njen dlan. Na njemu moje usne nestaju cak i sada,isto izgleda. Pozdravljam te,noci,stara prijateljice, i ovaj krug cu proci nece stic me kajanje. Sta je ovo proljece spram njeznih godina, poziv njen me pokrece, beskrajno sam, uzdah joj znam. Casti me,noci,stara prijateljice U casu natoci zudnju da me slomije. Zar nisam dovoljno gubio, ko ce izmjeriti bol? Do ocaja ljubio, namjerno bjezao, da bi se vracao. Opet mi se budi tuga,tuga najveca koju nosi snijeg s planina, vjetar s ravnica. Koga sad joj srce voli, kazi,nek jos jace boli! Idemo do dna... Tuga,ti i ja. | |
| | | jednažena
| Naslov: Re: Najljepsi ljubavni stihovi Uto Jun 12, 2007 3:48 am | |
| Prelijepa pjesma doktorice | |
| | | doktorica
| Naslov: Re: Najljepsi ljubavni stihovi Uto Jun 12, 2007 9:31 am | |
| - jednažena ::
- Prelijepa pjesma doktorice
e neces plakat!nemoj da vidim suze! evo jedne vesele pjesmice samo za tebe : OKO MOJE Oko moje Ovalno Sto si tako Provalno? Provaljuje Tvoje oko Ludilo mu Preduboko Sa tebe me Gledaju oci Ko ce na koga Da skoci? | |
| | | jednažena
| Naslov: Re: Najljepsi ljubavni stihovi Uto Jun 12, 2007 9:36 am | |
| heheheeeeeee | |
| | | doktorica
| Naslov: Re: Najljepsi ljubavni stihovi Uto Jun 12, 2007 9:56 pm | |
| MOJA VILO Da sam ja Na dunu kutije bombona tvojih Sitan prah Pa da me Vrhom prsta razmazes po usnama Da sam ja dukat zut Na tankoj vrpci U tvojim njedrima Tvog kaputa da sam podstava... Vjeruj mi Ja bi duso s tobom bio Zauvijek Al' ljubav mi Srna sto se lako srece prepadne Cujes li Kao kljuc u gluhoj noci Sto na pod ispada To moje srce za te udara... Moja vilo U oku mi zakisilo Zbog tebe A ti ne znas Lopov ja sam sto ti krade poglede Da te vidim smisljam glupe razloge Boze tesko je Biti bez tebe A jos teze je Reci Volim te | |
| | | Palma Mod.Tim
Broj poruka : 1582 Datum upisa : 30.01.2007
| Naslov: Re: Najljepsi ljubavni stihovi Sre Jun 13, 2007 1:24 am | |
| Doktorice, lepo bi bilo da nam navedeš pesnika, autora, pevača ... kada postavljaš pesmu ako nije tvoja.
Ovu pesmu peva Miroslav Škoro, zar ne? | |
| | | doktorica
| Naslov: Re: Najljepsi ljubavni stihovi Sre Jun 13, 2007 1:38 am | |
| ah,sorry ,nisam primjetila da ostali postavljaju imena autora pa se ni ja nisam smatrala obaveznom za to da Skoro,i jedna od meni najdrazih pjesama | |
| | | doktorica
| Naslov: Re: Najljepsi ljubavni stihovi Sre Jun 13, 2007 1:50 am | |
| NEBO MOJE MLADOSTI Mladosti moje nebo,zvono od stakla. Tresnje u cvatu.Iz trave cvjetici vire. Pahulja snjezna djecije nam dlanove takla, A mi smo jos nosile fiorentinske sesire. Daleka brda Jutlanda i polja pusta, Zvijezde padahu u dvoriste mog tate. Tu mornar je pricao u kasne sate O luckoj krcmi i djevojci vatrenih usta. "Hoces li samnom,mala?"Pruzih ruke, I poljubac mi dao mornar plavi je, "Jer zorom rano krecemo iz luke..." Sto su lijepe cure sred Batavije! / Emmy Ball-Hennings (1885-1948) | |
| | | jednažena
| Naslov: Re: Najljepsi ljubavni stihovi Pet Jun 15, 2007 6:20 am | |
| | |
| | | Berija
Broj poruka : 673 Datum upisa : 30.01.2007
| Naslov: Re: Najljepsi ljubavni stihovi Sub Jun 16, 2007 11:04 am | |
| LJUBAVNIK
Pred mnogim sam vratima čekao i na mnoga uha šapnuo svoju pesmu. Htedoh da zavedem mnoge lepe žene... I uvek kada su se jedna usta predavala, kad je žeđ bila ugašena, jedna blažena iluzija u grob je odlazila. Ostalo bi samo telo u prevarenoj ruci. Poljupci koje strasno moljah, duge noći koje grozničavo isčekivah, na kraju behu moji - kao zgažen cvet, bez mirisa, nestala bi lepota. Iz mnogih postelja ustajao sam tužan kad od žudnje je postajala navika. Bežeći od užitka tražio sam san, opet novu želju i svoju samoću! Taj užitak moje je prokletstvo jer srećnim me ne čini, jer svaki san o njoj stvarnost uništava! Oklevajući, ruku ka novom cvetu pružam, da novom uhu svoju pesmu šapnem... Brani se, lepotice moja, zakopčaj haljinu svoju! Opčini me, muči me. Nikad ne reci Da!
(Herman Hese) | |
| | | jednažena
| Naslov: Re: Najljepsi ljubavni stihovi Sub Jun 16, 2007 11:06 am | |
| Lepa pesma | |
| | | Berija
Broj poruka : 673 Datum upisa : 30.01.2007
| Naslov: Re: Najljepsi ljubavni stihovi Sub Jun 16, 2007 11:07 am | |
| Ljubavna pesma Kako da dušu sputam, da se tvoje ne takne? Kako, mimo tebe, njom da grlim druge stvari i daljine? Ah, rado bih se sklonio na koje daleko mesto usred tmine, u neki izgubljeni kut, u kome neće je tvoje njihati dubine. Al' ipak, sve što dodirne nas dvoje k'o gudalo nas neko spaja, koje iz dveju struna jedan mami glas. Na kom smo instrumentu? Ko nas satka? I koji ovo svirac drži nas? O, pesmo slatka. Rajner Marija Rilke | |
| | | Marina
| Naslov: Re: Najljepsi ljubavni stihovi Sub Jun 16, 2007 3:25 pm | |
| Evo me opet, nakon duzeg vremena, i opet...sa stihovima koje obozavam. Na jednom sajtu nasla sam bezbroj prelijepih ljubavnih stihova, koji nemaju autora. Jutrima te volimVolim te gledati u jutrima rosnim, Dok mi se mazno budiš u krilu. Dodirivati svaku crtu tvog lica, Osjećajući kožu meku kao svilu. Najljepša su ta naša zajednička buđenja, Miris kave što se izvija i osjeća u zraku. Oči sjedinjene, ruke spletene u neraskidivost, I sunčev sjaj što kroz prozor prodire u traku. A ti se smiješ, ljubiš me, dodirom me pališ, U mojim venama krv već počinje da vrije. I znam da ću opet biti krštena strašću tvojom, Dok me žar žudnje i ljubavi u isto vrijeme grije. Tvoja sam želja, tvoja ljubav, tvoje svanuće, I zvijezda prva što se na nebu javi noću. Tvoja sam Boginja svakog narednog dana, A ti moj Vladar kojeg jedino i zauvijek hoću. Stopimo se u jedno, vinimo do nebesa, Bezgranična i bezgriješna je ljubav ova. Uronjeni jedno u drugo, u kovitlacu strasti, Mi smo duše i tijela satkani od slatkih snova. | |
| | | Marina
| Naslov: Re: Najljepsi ljubavni stihovi Sub Jun 16, 2007 3:29 pm | |
| Treba mi tvoja blizina
Neka me zavedu tvoje drage oči, I obgrle čvrsto tvoje nježne ruke. Budi moja zvijezda, treperava i sjajna, Obljubi me noćas uz strastvene zvuke. Tako mi treba tvoj mekani dodir, Tvoja nježnost, sva tvoja toplina. Pokloni mi osjećaj svoga pripadanja. I emocija neka se slijeva sva silina. Želim da drhtim u tvojim rukama, Neka se rastopimo, neka nestanemo. Sljubljeni tijelima, jedno uz drugo, Želim da nikada ne prestanemo. Ne pitaj ništa, ne budi me iz snova, Neka drhtaji moji budu jedine riječi. Sa strašću u sebi, s ljubavlju ovom, Ti si melem, što sve ožiljke liječi. | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Najljepsi ljubavni stihovi | |
| |
| | | | Najljepsi ljubavni stihovi | |
|
| Dozvole ovog foruma: | Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
| |
| |
| |