|
| Rolan Garos 2007 | |
| | Autor | Poruka |
---|
draganva Admin
Broj poruka : 2797 Godina : 52 Lokacija : Valjevo Datum upisa : 30.01.2007
| Naslov: Rolan Garos 2007 Ned Jun 03, 2007 4:11 am | |
| Jelena Janković i Ana Ivanović plasirale su se u četvrtfinale Rolan Garosa.Jelena je u Parizu savladala 21. igračicu sveta Marion Bartoli iz Francuske sa 2:0, po setovima 6:1, 6:1, a Ana 23. igračicu sveta Anabel Medinu Gariges iz Španije sa 2:1, po setovima 6:3, 3:6, 6:3. | |
| | | draganva Admin
| Naslov: Re: Rolan Garos 2007 Ned Jun 03, 2007 4:13 am | |
| Nenad Zimonjić i Francuz Fabris Santoro plasirali su se u četvrtfinale Rolan Garosa, pošto su danas u meču osmine finala savladali belgijsku kombinaciju Olivije Rohus - Kristof Vliegen rezultatom 5:7, 6:3, 6:2. | |
| | | draganva Admin
| Naslov: Re: Rolan Garos 2007 Sre Jun 06, 2007 5:52 am | |
| Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u polufinale Otvorenog prvenstva Francuske, pošto je danas u Parizu pobedio Rusa Igora Andrejeva sa 3:0, po setovima 6:3, 6:3, 6:3. To je najveći uspeh 20-togodišnjeg Đokovića na "grend slem" turnirima u dosadašnjoj karijeri. Prethodno, najbolji rezultat on je ostvario prošle godine takođe na Rolan Garosu, plasmanom u četvrtfinale. U polufinalu Đoković će igrati sa drugim nosiocem turnira Rafaelom Nadalom. U drugom polufinalu igraće Švajcarac Rodžer Federer i Rus Nikolaj Davidenko. | |
| | | draganva Admin
| Naslov: Re: Rolan Garos 2007 Sre Jun 06, 2007 5:53 am | |
| Nenad Zimonjić i Slovenka Katarina Srebotnik plasirali su se u finale miksa na Rolan Garosu, pobedom nad Kineskinjom Zi Jan i Markom Noulsom sa Bahama rezultatom 2:0, po setovima 6:3, 6:4. Najbolji srpski dubl igrač i njegova partnerka su ovim trijumfom uspešno nastavili odbranu titule za koju će se u finalu boriti protiv pobednika duela između kinesko-australijanskog para Sun-Noul i francusko-izraelske kombinacije Deši-Ram. | |
| | | draganva Admin
| Naslov: Ivanovićeva pregazila Šarapovu Čet Jun 07, 2007 9:19 am | |
| Naša teniserka u finalu „Rolan Garosa” pošto je veličanstveno nadigrala Ruskinju sa 6:2, 6:1 Ana Ivanović - srpska teniska princeza u finalu Rolan Garosa Svet je prethodnih dana s divljenjem gledao na srpsko tenisko čudo na Međunarodnom prvenstvu Francuske, koje je čak s pravom prozvano i opšte prihvaćeno kao „Rolan Garosević”. A čudo je tek kljucalo ljusku. Glavu je promolilo juče. Ana Ivanović je u finalu „Rolan Garosa”. U polufinalu je veličanstveno održala čas drugoplasiranoj teniserki na svetskoj rang-listi svojoj vršnjakinji Ruskinji Mariji Šarapovoj. Ruski mediji su ga ubrzo po završetku meča nazvali „čas poniženja”. Kod nas je stigao brzinom munje i dočekan s oduševljenjem – Ivanovićeva je pregazila protivnicu sa 6:2, 6:1 za samo 65 minuta. Suparnica u meču za trofej, sutra u 15 časova, na glavnom terenu „Filip Šatrije”, biće joj Belgijanka Žistin Enan, najbolja igračica na svetu. Još jedan podvig u novijoj istoriji našeg tenisa nije najavljivan gromoglasno, ali ni nade u pobedu nad Šarapovom nisu bile potajne. Naprotiv, šanse Ivanovićeve da se preko nje probije u finale su bile očigledne, a naša teniserka ih je samo pretočila u uspeh na najblistaviji mogući način, vrhunskom igrom pred kojom je Šarapova mogla jedino da skrsti ruke. Ipak, ovakav trijumf, ubedljiv, u koji se nije posumnjalo ni u jednom trenutku, teško da je mogao da se predvidi. Ruskinja u početku takmičenja nije blistala, a neoduševljena igrom izjavila je „da se na šljaci snalazi kao krava”. Verovatno je svoju igračku nestabilnost želela da uporedi sa stajanjem na ledu. Naša teniserka ju je navukla na tanak led od prvog poena. Munjevito je krenula da pravi zalihu prepoznatljivom igrom koju krasi silina neodbranjivih udaraca. I – led je pod Šarapovom počeo da puca. Da nije pretrpela identičan ubedljivi poraz i u finalu Međunarodnog prvenstva Australije početkom godine protiv razjarene povratnice u tenis Amerikanke Serene Vilijams, moglo bi bez uvida u tenisku biografiju Ruskinje mirne duše da se kaže da na takvom dnu odavno nije bila. Nemoćna i beznadežna. A kolika je bila nadmoć Ivanovićeve govori i to što je i posle sjajnog prvog seta nastavila u velikom stilu. U drugom setu je povela s 5:0, osvajajući gemove i na svoj i na protivnički servis. Šarapova je bila pred ponorom, součena s poraznom istinom da tek četvrti-pet put u karijeri može da izgubi set s „nulom”, računajući i rani period njene profesionalne karijere kada je još bila devojčurak. Od potpunog debakla spasila ju je protivnica. Ivanovićeva je manirom sportsmena sugerisala sudiji da jedna sumnjiva lopta posle servisa Šarapove nije završila u autu već da je to bio as. Umesto izjednačenja u poenima, Ruskinja je zabeležila prvi, ispostavilo se i jedini gem u tom setu. – Još nisam svesna da sam prvi put u finalu velikog turnira. Ne znam kakva su reagovanja u Srbiji, ali sam sigurna da su povoljne. S nestrpljenjem očekujem povratak u zemlju da tamo proslavim ovaj uspeh – rekla je Ivanovićeva na konferenciji za novinare. S polufinalnog megdana je ponela sledeće utiske: – Nisam pravila greške. Dobro sam servirala. Bila sam prisebna u svakom gemu jer sam bila svesna da ne smem da joj prepustim kontrolu igre. Model igre naše teniserke je savršeno jasan, a primenjujući ga ne zna za poraz već na 12 mečeva uzastopce, računajući i put do trofeja u Berlinu, uoči „Rolan Garosa”. Ivanovićeva je iskorenila manu zbog koje nije prodrla u vrh već s prvim nagoveštajima da će da bude u teniskom „džet-setu”, kada je pred 15.000 Francuza u trećem kolu na „Rolan Garosu” izbacila njihovu ljubimicu Ameli Morezmo, a zatim otišla do četvrtfinala. Pravi mnogo manje grešaka, a na to tera svoje protivnice. Šarapova ih je načinila čak 30 naspram samo 12 naše teniserke. – Smatram da sam igrala vrhunski. Znala sam da treba da napadnem od početka, ali pametno, kako ne bih pravila neiznuđene greške. Bila sam svesna i da se Šarapova na šljaci nije pokretljiva. | |
| | | draganva Admin
| Naslov: Česi zaustavili Zimonjića i Santoroa Čet Jun 07, 2007 9:26 am | |
| Zimonjić i Francuz Santoro izgubili u polufinalu u igri parova na „Rolan Garosu” od Dlouhija i Viznera sa 6:1, 1:6, 6:4 Nenad Zimonjić i Francuz Fabris Santoro se nisu domogli finala u igri parova na Međunarodnom prvenstvu Francuske na kojem su bili četvrti nosioci. Put su im sa 6:1, 1:6, 6:4 preprečili deveti nosioci češki teniseri Lukaš Dlouhi i Pavel Vizner koji se za trofej u dublu na „Rolan Garosu” borio još 2001. U drugom polufinalnom meču šesti nosioci Mark Nouls sa Bahama i Danijel Nestor iz Kanade su pobedili Maheša Bupatija iz Indije i Radeka Štepaneka iz Češke sa 6:3, 6:4.
Protivnici našeg i francuskog igrača su počeli veoma motivisano, na krilima pobede u četvrtfinalu nad blizancima Bobom i Majkom Brajanom iz SAD, najboljim parom na svetu. Dok dlanom o dlan, za 23 minuta, kao zatečeni Zimonjić i Santoro su izgubili prvi set sa 6:1.
Uzvratili su, međutim, istom merom. Naš teniser je zaigrao s velikim žarom, s očiglednom željom da nastavi stazom koju taba s ostalim srpskim igračima. Bodrio je, činilo se, malodušnog saigrača. Bio je vučna lokomotiva na putu ka izjednačenju, s istim rezultatom kojim je Česima pripao prvi set i za isto vreme.
U odlučujućem setu Dlouhi i Vizner su prozreli da je Francuz slabija polovina protivničkog para i da nju treba da napadaju. Tako su i spasili čak pet brejk-lopti. Zaista su delovali kao združeni odred, čvrsto ubeđeni da finale ne može da im izmakne. Primakli su mu se brejkom u devetom gemu pošto su poveli s 5:4. Santoroova i pre svega Zimonjićeva nada da mogu da se vrate u meč zaiskrila je s dvostrukom servis-greškom suparnika za vođstvo od 30:15. Čehe to nije uzdrmalo. Ugasili su je servisima koji su usledili.
Zimonjić, kojem je ovo najveći domet na „Rolan Garosu”, izgubio je tako drugi put u polufinalu na turnirima za „gren-slem”. S domaćim teniserom Vejnom Artursom poražen je 2001. na Međunarodnom prvenstvu Australije protiv potonjih pobednika Šveđanina Jonasa Bjorkmana i Australijanca Toda Vudbridža. Oni su mu preprečili put i u finalu na Vimbldonu 2004. kada je igrao s Austrijancem Julijanom Noulom.
Naš i francuski teniser završavaju jednoipogodišnju saradnju posle Međunarodnog prvenstva Engleske (25. jun – 8. jul) na kojem su prošle godine izgubili u finalu od Brajanovih. Zimonjićev novi saigrač biće Nestor, rođen u Beogradu 1972. kao Nestorović. | |
| | | draganva Admin
| Naslov: Zimonjić i Srebotnikova poraženi u finalu Čet Jun 07, 2007 9:28 am | |
| Nenad Zimonjić i Katarina Srebotnik nisu uspeli da odbrane trofej u konkurenciji mešovitih parova na Rolan Garosu. Šesti nosioci na turniru izgubili su francusko-izraelske kombinacije Natali Deši i Endija Rama rezultatom 2:0 (7:5, 6:3), posle 75 minuta igre. Najbolji srpski dubl igrač ovim je završio učešće na ovogodišnjem Rolan Garosu, jer je ranije danas poražen u polufinalu dubla. | |
| | | draganva Admin
| Naslov: Enan sprečila srpsko finale Čet Jun 07, 2007 9:31 am | |
| Jelena Janković poražena u polufinalu „Rolan Garosa” protiv najbolje teniserke sveta sa 6:2, 6:2 Belgijanka Žistin Enan jeste najbolja teniserka sveta, jedna od najuspešnijih svih vremena, i zbog toga je velika prepreka za protivnike. Jelena Janković je bila opterećena i drugim barijerama koje u polufinalnom duelu s njom na Međunarodnom prvenstvu Francuske nije uspela da sruši.
Očigledno sputana činjenicom da je poklekla pred belgijskom igračicom u svih pet prethodnih mečeva ustuknula je neočekivano lako. Enan je sprečila prvi srpski finale ikada. Ishodi njihovih ranijih okršaja, svih do jednog, odlučivani su u trećem setu, a Jankovićeva je bila i na ivici pobeda. Juče je izgubila sa 6:2, 6:2.
Belgijanka tako u pohodu na treći trofej uzastopce na „Rolan Garosu”, a četvrti ukupno, nastavlja s uspesima bez izgubljenog seta. To joj je bio 16 meč uzastopce.
Bilo je šansi da se Jankovićeva vrati u igru, pogotovo u drugom setu, ali je grešila u zao čas, čak čineći i dvostruke servis-greške.
– Bio je to loš dan za mene. Nisam imala dobar ritam igre. Previše sam grešila. Ona to nije činila, a njeni udarci su bili precizni. Ja sam slala pogrešne lopte u pogrešno vreme – rekla je Jankovićeva koja će, uprkos neuspehu u polufinalu, da se pomakne sa petog mesta na svetskoj rang-listi na treće s kojeg posle poraza protiv Ane Ivanović u četvrtfinalu mora da „siđe” Ruskinja Svetlana Kuznjecova.
Ipak, od Jankovićeve se očekivao žešći otpor Enanovoj. Ove sezone je igrala vrlo dobro na zemljanim terenima. Izuzev poraza protiv Ivanovićeve na zelenoj šljaci u četvrtfinalu u Ameliji ajlendu, jedino je gubila još od Enanove (Varšava, Berlin), ali je zbog trijumfa na velikim turnirima u Čarlstonu i Rimu do juče bila najuspešnija na toj podlozi što ju je i izbacilo na čelo godišnje rang-liste.
– Nisam bila na svom nivou. Žalim što sam poražena na ovakav način. Razočarana sam, ali ne i obeshrabrena. Nastavljam da radim jer hoću da budem najbolja teniserka sveta. Na „Rolan Garosu” sam ipak potvrdila da mi je mesto u vrhu – ne očajava Jankovićeva.
S obzirom na iskustva iz mečava protiv Enan poslala je Ivanovićevoj sledeći savet:
– Predstoji joj težak duel. Ako se bude dobro kretala, ima šansi. U svakom slučaju, nema šta da izgubi, jer je Enan u velikoj formi. To je Ivanovićevoj prvi finale. Sigurna sam da će dati sve od seve. Želim joj sve najbolje.
Enanova će igrati šesti put u finalu na turnirima za „gren-slem”:
– Finale je poseban meč i zahteva da se odigra najbolje što se može. Pobediće ona koja bude borbenija i pokratljivija. Ivanovićeva je u odličnoj formi što je potvrdila i na „Rolan Garosu” i osvajanjem trofeja u Berlinu – kaže Belgijanka.
O meču s Jankovićevom je istakla:
– Spremila sam se za naporan meč pošto su takvi bili svi naši prethodni dueli. Išla sam s punom snagom na svaku loptu što je funkcionisalo od početka do kraja. Igrala sam na njen forhend menjajući ritam što njoj ne odgovara. Tako sam „otvarala” teren. Ona voli da igra s osnovne linije. Odgovarala sam agresivno i na njen servis koji joj je slaba tačka. | |
| | | draganva Admin
| Naslov: Đoković zaustavljen na Rolan Garosu Sub Jun 09, 2007 9:02 am | |
| Kralj Pariza ostao je na tronu, Novak Đoković nije uspeo da dođe do toliko željene pobede u polufinalu Rolan Garosa. Rafael Nadal, drugi teniser sveta, pobedio je posle 149 minuta igre u tri seta, 7:5, 6:4, 6:2. Rezime: Đoković je igrao odlično, Nadal savršeno i zato će u nedelju u velikom finalu igrati za triplu krunu protiv jedinog igrača koji na šljaci može da mu naudi, Rožea Federera. Meč se prelomio u prvom setu koji je trajao 66 minuta. Bio je to set iscrpljujuće divovske borbe Novaka za svaki poen, i na kraju, veći broj neiznuđenih grešaka i superiorna igra tenisera sa Majorke u odlučujućim trenucima, bili su presudan faktor. Posle četiri gema nije bilo brejka, ali je onda Nadal nanizao tri gema za prednost od 5:2. Đoković je uspeo da pronađe motivaciju za povratak, stigne do 5:5 i kada je trebalo da servira za prednost i siguran taj brejk, Nadal je uspeo da ga još jednom slomi i uskoro dobije set sa 7:5. - Mislim da sam igrao dobro, naročito u prvom setu. Napravio sam nekoliko grešaka, a igrao sam protiv najboljeg igrača na ovoj podlozi na svetu, koji je to znao da kazni - rekao je Đoković. Psihološki, to je dalo veliku prednost teniseru iz Majorke. Prosto je neverovatno šta je sve vraćao i koliko je pogodio linija. Što je najgore u ključnim momentima i to je svakako doprinelo tome da Đoković popusti i u drugom setu. U sedmom gemu pri servisu Đokovića, Španac je zaigrao vanserijski, stizao je nemoguće lopte, načinio brejk koji mu je bio dovoljan da posle 48 minuta dobije set sa 6:4. - Imao sam brejk loptu na 4:5, ali je Rafa odservirao as i spasio se. Da sam dobio taj poen i gem, stvari su se mogle odvijati u drugom smeru. Međutim, on je uvek u ključnim momentima igrao hrabro i pogađao, zato i jeste svetski broj 2 - iskren je bio Novak. Na 0:2 u setovima i protiv igrača koji kompjuterski pogađa linije i uglove, Đoković nije imao snage za povratak u meč. Nadal je brzo poveo sa nedostižnih 4:0 i jedino što je Đoković mogao bilo je da ne izgubi set sa nulom. - Pao sam psihički i fizički u trećem setu. Nadal je to umeo da iskoristi, napravio je dva brejka posle čega nije bilo moguće vratiti se u meč. Mnogo sam naučio za ove dve sjajne nedelje u Parizu i to iskustvo će mi puno značiti na predstojećem grend slemu koji se igra u Londonu. Rafael Nadal bio je srećan posle 20. uzastopne pobede na Rolan Garosu, ali zna da ga i u finalu čeka težak posao. - Osim ona tri gema pri rezultatu 5:2, mislim da sam odigrao vrlo dobar meč. Znao sam kada i gde treba napasti Đokovića i to sam i uradio. Sada se okrećem finalu i novom duelu sa Federerom. Naravno, očekujem veoma veliku borbu za svaki poen i priznajem da je Švajcarac favorit - rekao je Nadal. Bez obzira na poraz, srpski teniser je ostavio fantastičan utisak u Parizu. Zaradio je 250.000 evra i 450 poena, prošao kolo dalje nego prošle godine. Od ponedeljka će biti četvrti na ATP listi, a dolaze Vimbldon i američki turniri na betonu, gde će svakako imati mnogo veće šanse da se Nadalu revanšira za jučerašnji poraz.
Novaku priznanje „Pri Burgon“ Đoković je juče dobio lepo pohvalu od organizatora Rolan Garosa. Tokom prepodneva je saznao da je dobitnik priznanja „Pri Burgon“ koje se dodeljuje igraju koji je najveće otkrovenje turnira. Nagradu za fer-plej dobio je Rože Federer, dok je Francuz Pol Anri Matje proglašen najborbenijim igračem. | |
| | | draganva Admin
| Naslov: Ivanovićeva poklekla u finalu „Rolan Garosa” Sub Jun 09, 2007 9:07 am | |
| Ivanovićeva poklekla u finalu „Rolan Garosa” Belgijanka Enan, najbolja teniserka sveta, igrala na atomski pogon i pobedila sa 6:1, 6:2. – „Bilo je nemoguće suprotstaviti joj se”, rekla je naša igračica Neki teški udarci moraju da se pretrpe pre ili kasnije. U finalu „Rolan Garosa” takva je sudbina zaticala mnoga velika imena. Ana Ivanović je poklekla u meču za trofej na Međunarodnom prvenstvu Francuske sa 6:1, 6:2. Belgijanka Žistin Enan je igrala atomski tenis kojem naša teniserka nije mogla da se odupre. Počelo je kako su milionski televizijski auditorijum i naši mnogobrojni navijači na krcatom glavnom stadionu „Filip Šatrije” potajno i priželjkivali. Ivanovićeva je povela na servis protivnice, a s njenim razornim forhendom, među najubitačnijima na svetu, rasle su i nade da neće da podlegne ni pred ambijentom u kojem se našla prvi put. Belgijanka je, ipak, tek hvatala zalet. Krila na kojima je Ivanovićeva doletela u finale, veličanstvenom igrom i pobedom nad Ruskinjom Marijom Šarapovom, sasečena su joj vrlo brzo. Najbolja teniserka sveta je zaigrala u velikom stilu, pokazujući do tančina kompletnost koju u muškom tenisu ima samo Švajcarac Rože Federer. Zbog toga je i jedna od najboljih teniserki svih vremena što je na „Rolan Garosu” potvrdila četvrtom titulom, a trećom uzastopce. U posleratnom dobu samo je još Monika Seleš dva puta produžila mandat na tronu pariskog turnira za „gren-slem”. Ivanovićeva je iz meča u meč dobijala i snagu i sjaj „Titanika”. U finalu je naletela na santu leda, ali će samo zlonamerni reći da je debaklom završila na dnu. U njenim rukama je završio utešni trofej u koji su se ogledale legende ženskog tenisa Kris Evert, Matina Navratilova, Štefi Graf, Selešova, Martina Hingis. Gubile su u finalu na vrhuncu karijere, ponekad isto tako ubedljivo kao Ivanovićeva čiji je teniski put, koliko do juče, bio u povoju. Enanova je deseti put igrala u finalu nekog turnira za „gren-slem”. To je bila njena očigledna prednost nad našom teniserkom. Belgijanka zna kako „Filip Šatrije” diše u odlučujućem meču i još jednom je iz njega izašla neporažena. Ivanovićeva je platila danak tom neiskustvu. Pitanje je da li bi se njihov okršaj u finalu na bilo kom drugom takmičenju završio ovako ubedljivom pobedom belgijske igračice. „Rolan Garos” je svetao deo njenog života koji je šiban mnogim tragedijama. Začuđujuće je, s obzirom na njenu krhku telesnu građu, kako u protivnička polja udaraju gromovi. U Parizu oni biju još jače. U rukama naše teniserke, sputane ambijentom, izjalovila su se i njena najjača oružja, pogotovo servis. Samo je povremeno igrom podsetila da je s pravom finalista jednog od najvećih turnira na svetu. Nadigrana je i taktički. U meč je ušla hendikepirana jer nije mogla da se osloni na trenera Svena Grunevalda, koji je izuzetno zaslužan za njen napredak u poslednje vreme. S obzirom da je „Adidasov” čovek, nije mogao da je savetuje, pošto obe finalistkinje nose tu sportsku opremu. Enanova je upijala svaki savet svog trenera koji joj je bio napisan na parčetu hartije. Bio je to prikaz slabih tačaka naše teniserke. – Bila sam nervozna, a protivnica je igrala odlično. Možda bih imala kakvu-takvu šansu da sam se koncentrisala u drugom setu, ali sam zbog velikog uzbuđenja upropastila i svoj dobar servis. Prepustila sam joj osam gemova uzastopno. Iskusna Belgijanka je znala kako da iskoristi moje slabosti. Ruke su mi ostale vezane. Bilo je nemoguće da dođem do trofeja – priznala je Ivanovićeva koja će na preksutrašnjoj svetskoj rang-listi da se pomakne sa sedmog mesta na šesto, najbolje u karijeri. Za učešće u finalu pripalo joj je pola miliona evra. Enanova je na „Rolan Garosu” osvojila 35 gemova uzastopce. Pobedila je dakle u 17. mečeva uzastopno, a njena serija je počela pre dve godine u četvrtom kolu kada je Ruskinju Svetlanu Kuznjecovu savladala s 2:1 u setovima. Pred Belgijankom je na „Rolan Garosu” redom palo 20 igračica. Samo je još pet teniserki osvojilo četiri i više trofeja: Evert (7), Graf (6), Margaret Smit Kort (5) i predratne teniserke Helen Vils (4) i Suzana Langlen (6). | |
| | | draganva Admin
| Naslov: DOČEK TENISERA SUTRA U BEOGRADU Sub Jun 09, 2007 9:10 am | |
| DOČEK TENISERA SUTRA U BEOGRADU
Povodom uspeha srpskih tenisera na Otvorenom prvenstvu Francuske u Rolan Garosu, Beograd će sutra dočekati Anu Ivanović, Jelenu Janković, Novaka Đokovića i Neneda Zimonjića, ispred Skupštine grada u 20:30 časova, saopšteno je danas iz Skupštine grada.
Gradska skupština je pozvala Beograđane i ljubitelje sporta da dođu i pozdrave naše tenisere, a program počinje u 19:30 sati. | |
| | | draganva Admin
| Naslov: Treći Rolan Garos za Nadala Ned Jun 10, 2007 9:19 am | |
| Španski teniser Rafael Nadal po treći put za tri godine osvojio je titulu na Rolan Garosu. U velikom finalu posle 190 minuta igre, teniser iz Majorke je savladao prvog igrača sveta, Švajcarca Rožea Federera sa 6:3, 4:6, 6:3, 6:4. Za pobedu, Nadal je dobio ček na milion evra, dok je Federer dobio upola manju sumu. U međusobnom skoru sa Švajcarcem, Nadal je poveo sa 8:4. | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Rolan Garos 2007 | |
| |
| | | | Rolan Garos 2007 | |
|
Similar topics | |
|
| Dozvole ovog foruma: | Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
| |
| |
| |