|
| Najljepsi ljubavni stihovi | |
|
+8draganva jednažena misterNO Lexi oki Berija Palma Marina 12 posters | |
Autor | Poruka |
---|
Marina
Broj poruka : 261 Datum upisa : 02.02.2007
| Naslov: Najljepsi ljubavni stihovi Čet Feb 15, 2007 3:06 am | |
| Sva neskromnost moja i zedj nabujale mladosti bubnjale su mi u grudima.
Jurio sam kroz vjetar i tu proljetnu kisu, sto dalje, za leptirastim snovima pruzao sam ruke...
Posustavsi, sletjeo sam u tvoje krilo da bih se tvojim plamom ogrijao malo i u rukama njeznim potkrijepio zrackom tvog pogleda, napio vedrine tvoga osmijeha, pa se vinuo u letove nove...
Ali, u sjeni tvoga oka usidrio se oblacic moga sna i ostao sam kraj ogromnog sunca, sto u tebi sam otkrio i ciji sam zrak i sam postao... | |
| | | Marina
| Naslov: Re: Najljepsi ljubavni stihovi Čet Feb 15, 2007 3:07 am | |
| ...zadnja tuga
Dani su mi jos dugi hladni a miris proljeca se lagano siri zrakom... Dani su mi isti jednolicni... Trebam ono nesto... Da mi probudi srce dusu da poletim i da letim s pticama... Trebam ono nesto da mi oboji ovaj svijet crno bijeli... Da otvorim srce da spektar boja zasja iz njega... Trebam tebe kraj sebe! Da te ljubim u zore sutrasnje u veceri sadasnje... Da te milujem u predvecerja u smiraj dana... Osjetiti stisak tvoje ruke zelim... Milo moje trebam te kao sto sunce ljubi mjesec i mjesec cuva zvijezde... Nema te kraj mene... I sta mi preostaje nego da te sanjam da te ljubim u snovima i mrsim ti kosu u jutarnjim maglama... Nada mi ostaje da ce me sutrasnja zora dovesti blize tebi... Znam da cemo zajedno dotaknuti dugu i zvijezde... Doci ce i nase vrijeme zasplesat cemo samo nas ples ljubavni... | |
| | | Palma Mod.Tim
Broj poruka : 1582 Datum upisa : 30.01.2007
| Naslov: Re: Najljepsi ljubavni stihovi Čet Feb 15, 2007 5:53 am | |
| Dobih danas rođendansku čestitku sa ovim prelepim stihovima:
Najdraza, sudbina se s nama okrutno poigrala kad nije dozvolila da se ranije sretnemo taj nacin na koji njises bokovima ne izlazi mi vise iz glave zasipam te poljupcima u masti zamisljam tvoje grudi na kojima svake noci zaspim tvoje vrelo telo sjedinjeno s mojim te tvoje usne s kojih kaplje najlepsi afrodizijak i zavidim tvom muzu jer ima ono sto ja nemam sto tako zarko zelim ljubavi, uzivam u svakoj tvojoj reci u svakom dodiru i poljupcu ma koliko bili fiktivni za mene su bolno stvarni ti si moja daleka radost sreca za kojom ceznem i tuga... na tebe cekam sve ove godine i sad kad si dosla bojim se da te ne izgubim budi moja u svakoj mojoj misli budi kraj mene oseti me zamisli me ili zamisli makar ovo: ti i ja na pustom ostrvu sami i sretni zagrljeni i razmazeni docekujemo svitanja boje purpura svitanja koja od nase razuzdane strasti podrhtavaju ljubim te pescanim zalom pod nama ljubim te vrhovima modrih talasa koji nas pokrili kao cilim ljubim te palmama i kokosom i moja zelja za tobom besna i luda iz tebe izvire i iz vulkana strasti gasi se u tebi obecaj mi tu noc ucini da nikad vise na drugu ne pomislim da stihovi mi kao ptice zaleprsaju u tvoja jutra kao bujica jesenjih kisa da se sliju u Tebe i da u noci punog meseca ciji krik tako prodorno sece daljinu nikada, nikada vise tuzan i prazan za tobom ne osvanem...
| |
| | | Marina
| Naslov: Re: Najljepsi ljubavni stihovi Čet Feb 15, 2007 7:35 am | |
| Josh nismo trenirali ljubav Ili ono shto ljudi tako brzo troshe Kada razmjenjuju energije Razmnozavanju,dobrodoshle
Dao si mi, mrvu, sebe Onu najmanju, Koja i vrapcu u kljun staje, I onda pitao: "Shta hocesh vishe? Daj ruku,idemo dalje..."
Josh nismo voljeli glasno Socno i mokro, jezikom golim Mozda me plashi,neizvjesnost I ne znam ni ,da li volim...?.. Shushu | |
| | | Marina
| Naslov: Re: Najljepsi ljubavni stihovi Čet Feb 15, 2007 7:35 am | |
| Nikad me nemoj uciti Kuda ti usne prijaju I koliko vlazan jezik Godi tvojim bedrima Mozda zaboravish dushu Negdje na mom stomaku Ili ti srce ostane U mojim njedrima....
Shushu | |
| | | Berija
Broj poruka : 673 Datum upisa : 30.01.2007
| Naslov: Re: Najljepsi ljubavni stihovi Pet Feb 16, 2007 11:37 am | |
| Kad budeš stara
Kad budeš stara, seda, pred spavanje snena Dremala kraj vatre, ovu knjigu tada Uzmi, čitaj i sanjaj kako si bila mlada, Očiju toplog sjaja i dubokih sjena.
I kako mnogi u lepotu tvoju zaljubljeni biše I kraj tebe iskreni i lažni znaše da se sjate Dok je samo jedan voleo ti dušu i mislio na te Kad lepotu tvog lica brige osenčiše.
Pa dok se svijaš kraj toplog vatrinog gnezda Promrmori setno kako ljubav brzonoga minu, Preko visokih gora kako se ka nebu vinu I sakri svoje lice u roju od zvezda.
(William Butler Yeats)
| |
| | | Palma Mod.Tim
| Naslov: Re: Najljepsi ljubavni stihovi Sub Feb 17, 2007 12:53 pm | |
| Ko te ima, taj te nema
Ne moze se uhvatiti senka Od zivota sto ko Dunav tece Jer je zivot i svetlo i tama Nekad jutro, a nekada vece
Ko te ima, taj te nema Ko te nema, taj te sanja Ko te sanja, taj te ljubi A ti o tom pojma nemas...
Neki zive blizu, al daleko Kao kamen ne mogu se maci I kad se za ruke drze stalno U mraku se ne mogu dotaci
Dotaknu se linije zivota Dve sudbine kao jedna traju Il se dirnu il se ne dodirnu Al jedna za drugu dobro znaju | |
| | | Marina
| Naslov: Re: Najljepsi ljubavni stihovi Sub Feb 17, 2007 5:36 pm | |
| Sjedim
U naručje dođi mi... Smješkam ti se... Zagrli me... Snažno... Želim biti Tvoj... Ti Nježnost Moja budi...
Grlim te Snagom svom... Puno značiš Srcu mom...
U cjelovu Srest ćemo se mi... Tad Započet će naši sni...
Fališ mi…
Laku noć... Puse... | |
| | | Marina
| Naslov: Re: Najljepsi ljubavni stihovi Sub Feb 17, 2007 5:37 pm | |
|
Zgazi me Neka budem Nula
Tada
Udahni
I ISPUNI ME Ljubavlju, Mirom, …
ISPUNI Svaku Najsitniju Prazninu Moga bića
Jednim dahom Jednim poljupcem
Stvori me!
Želim biti Savršen
Budi uz mene Trebam te Želim te | |
| | | Marina
| Naslov: Re: Najljepsi ljubavni stihovi Sub Feb 17, 2007 5:39 pm | |
| Hoću li..
o Bože.. kako sam gladan..
Njene tople riječi Njenog pogleda..
kako sam željan..
Njenog osmijeha Njenog zagrljaja..
o Bože moj.. hoću li ikada..
vidjeti osmijeh moje princeze Dajane
čuti Njenu riječ
osjetiti nježnu ruku Njenu
hoću li..
hoću li ikada uživati u toplini Njene mile duše..
hoću li u zagrljaju Njenom biti..
hoće li Nas Ljubav posjetiti..
hoće li..
volio bi da mi piše..
kako li samo Njeno srce diše..
večeras.. tako mi je.. nekako.. brzo.. otišla..
legla je umorna..
bdim nad njom.. | |
| | | Palma Mod.Tim
| Naslov: Re: Najljepsi ljubavni stihovi Uto Feb 20, 2007 7:17 am | |
| Otkrij ljubav..
Uzmi osmeh i daruj ga onome ko ga nikad nije imao.
Uzmi zraku sunca i učini da odleti onamo gde vlada noć.
Otkrij izvor i okupaj onoga ko živi u blatu.
Uzmi suzu i položi je na lice onoga koji nikad nije plakao.
Uzmi hrabrost i stavi je u dušu onoga ko se ne sme boriti.
Otkrij život i pripovedaj o njemu onome ko ga ne može shvatiti.
Uzmi nadu i živi u njezinu svetlu.
Uzmi dobrotu i daruj je onome ko ne zna darivati.
Otkrij ljubav i pokaži je citavom svetu.."
Mahatma Gandi | |
| | | Berija
| Naslov: Re: Najljepsi ljubavni stihovi Uto Feb 20, 2007 11:08 am | |
| Ova pesma se ovde mora naći:
Čekaj me
Čekaj me, i ja cu doći, samo me čekaj dugo. Čekaj me i kada žute kiše noći ispune tugom. Čekaj me i kada vrućine zapeku, i kada mećava briše, čekaj i kada druge niko ne bude čekao više. Čekaj i kada čekanje dojadi svakome koji čeka.
Čekaj me, i ja ću sigurno doći. Ne slušaj kad ti kažu kako je vreme da se zaboraviš i da te nade lažu. Nek poveruju i sin i mati da više ne postojim, neka se tako umore čekati i svi drugovi moji, i gorko vino za moju dušu nek piju kod ognjišta. Čekaj i nemoj sesti s njima, i nemoj piti ništa.
Čekaj me, i ja ću sigurno doći, sve smrti me ubiti neće. Nek kaže ko me čekao nije Taj je imao sreće! Ko čekati ne zna, taj neće shvatiti, niti će znati drugi da si me spasila ti jedina čekanjem svojim dugim. Nas dvoje samo znaćemo kako preziveh vatru kletu - naprosto, ti si čekati znala kao niko na svetu...
(Konstantin Simonov) | |
| | | Berija
| Naslov: Re: Najljepsi ljubavni stihovi Uto Feb 20, 2007 11:13 am | |
| AKO ME ZABORAVIŠ
Hoću da znam jednu stvar.
Znaš kako je to ako gledam kristalni mesec, crvenu granu spore jeseni u mom prozoru, ako dotaknem uz vatru neopipljiv pepeo ili izborano telo klade, sve me odvodi tebi kao da je sve sto postoji, mirisi, svetlost, metali poput barčica što plove ka ostrvima tvojim koja me čekaju.
E, pa dobro, ako malo-pomalo prestaneš da me voliš i ja ću prestati tebe da volim malo-pomalo.
Ako me odjednom zaboraviš ne traži me jer bih te ja već zaboravio.
Ako smatraš dugim i ludim vetar zastava što prolazi kroz moj život i odlučiš da me ostaviš na obali srca u kome imam korena zapamti da ću toga dana, toga časa dići ruke iščupati svoje korene u potrazi za drugim tlom.
Ali ako svaki dan, svaki sat, pristaneš da mi budeš sudbina s neumoljivom slašću, ako se svakoga dana popne jedan cvet do tvojih usana tražeći me o ljubavi moja, o moja u meni se sva ta vatra ponavlja, u meni ništa nije ugašeno ni zaboravljeno, moja ljubav se hrani tvojom ljubavlju, ljubljena, i sve dok živiš biće u tvojim rukama ne napuštajući moje.
Pablo Neruda | |
| | | Berija
| Naslov: Re: Najljepsi ljubavni stihovi Uto Feb 20, 2007 11:14 am | |
| Na sve spremna budi
Na sve spremna budi. U noći nekoj kao devojčici pričaću ti bajke i skaske. Drugi put ću zaželeti da odem daleko, daleko. Do Aljaske. Nekad jednostavno neću ti doći i na stolu uzalud čekaće me tvoje ruke i čaj. U društvu s brezama šetaću u noći a ti ćes misliti da je zauvek prošao naš maj. Na sve spremna budi. Na smeh i na suze. U životima našim tek prvi čin je gotov. Da bih bio muzej, ako želiš da budem taj muzej, prethodno moram da budem Ljermontov. Prethodno moram da ti napišem stotine ovakvih redaka, jer u stihu ništa se drugo i ne dešava sem ljubavi i vere. Tako je bilo u doba predaka, tako će biti i hiljadu godina posle naše, posle tvoje i moje ere. Pa, ipak, na sve spremna budi, jer zajedno nam je i da čekamo i da spavamo, da strahujemo za sunca, za srne, za snove. Preostaje nam još toliko toga, a u našim glavama, na žalost, mesta nije samo za stihove. Nekad možda neću ni primetiti bore na tvom licu, ni bele epolete snega na tvojim ramenima kad udješ s ulice. Nekad tvojim ćerkama zaboraviću da ispričam "Snežanu" i "Crvenkapicu" i četiri zida naše sobe učiniće ti se kao četiri beznadežna zida tamnice. Ponekad pomislićeš da odumirem, kao država, ni Danton, ni Hajne, ni Goran, i to ja, koga si za besmrtnog držala, na koga sam i sam bio ljubomoran. Na sve spremna budi, na psovke i na madrigale, na suze i na pisma što preklinju i prete, ali ruke koje su mi se jednom predale, te ruke su svete!
(Izet Sarajlić) | |
| | | Berija
| Naslov: Re: Najljepsi ljubavni stihovi Uto Feb 20, 2007 11:15 am | |
| Bosonoga pesma
Ovo je pesma Za tvoja usta od višanja I pogled crn Zavoli me Kad jesen duva u pijane mehove Ja umem u svakom novembru Da napravim jun I nemam obične sreće I nemam obične grehove Moja je sreća srneća A grešno mi je smešno Ako me neko čačne U ove oči plačne Nije to neutešno Ja umem od suza da pravim Klikere lepe,prozračne
Podeliću sa tobom Sva moja šašava zdravlja Zavoli moju senku Što se klati niz dan Sutra nas mogu sresti Ponori ili uzglavlja Ludo moja,zar ne znaš Divno je nemati plan Izađi iz tog detinjstva Kao iz starih patika Zavoli moj osmeh, dubok Kao jezerske vode Evo, i ja sam se izuo Pod vrelim tabanima Rastapa mi se asfalt Budi uz mene kad odem
Miroslav Antić | |
| | | Berija
| Naslov: Re: Najljepsi ljubavni stihovi Uto Feb 20, 2007 11:18 am | |
| Ekspres za sever
Možda niko nije umeo da te želi ovako kao ja noćas.
Tvoje ruke bele kao samoća. Tvoja bedra sa ukusom platna i voća. Tvoj malo šuštavi glas.
Sa nosom dečačkim prilepljenim uz okno vagona,
nejasan samom sebi kao oproštajno pismo padavičara,
i cudno uznemiren toplinom kao razmažen pas,
putujem, evo, putujem da natrpam u glavu još neslućene predele, da drveću poželim najlepšu laku noć na svetu,
da se vrtim kao lišće, kao vetar po travnjacima, kao zvezde i ptice.
Da malo nemam plan.
Da imitiram klavijature, liftove i okean.
Da zaboravim ruku na tvom struku. I lice uz tvoje lice.
(Mika Antic) | |
| | | Marina
| Naslov: Re: Najljepsi ljubavni stihovi Ned Feb 25, 2007 4:56 am | |
| Baklje plamte u tvojim ocima žarom neviðenim. Teku uspomene, pusti ih da otplove, u maglu strasti. Otvori srce, da ljepota me prekrije. U mislima se topim dok oluja emocija razara mi dušu. | |
| | | Berija
| Naslov: Re: Najljepsi ljubavni stihovi Ned Feb 25, 2007 10:26 am | |
| ... Zaboravi da negde na svetu postoje tvoji muževi, i moje žene, i postelje u kojima su snovi - zanat. Danas će drumovi biti za mene i tebe pruženi daleko negde u nepovrat.
Možda smo nas dvoje rođeni zato da tuda odemo, da ti milujem kosu i budem nežan prvi, pa posle da jedno drugome malo lepoga prodamo za jeftin honorar ljubavi i skroman bakšiš krvi.
Nikad zbog tebe neću ići da tražim rum, ni da napišem najbolju pesmu kraj čaše. Ne plači za mnom kad se vratiš niz drum. Ne maši ... ni ja neću da mašem .... … | |
| | | Palma Mod.Tim
| Naslov: Re: Najljepsi ljubavni stihovi Ned Feb 25, 2007 11:00 am | |
| Kroj - Mika AntićUkrašću tvoju senku, obući je na sebe i pokazivati svima. Bićes moj način odevanja svega nežnog i tajnog. Pa i onda, kad dotraješ, iskrzanu, izbledelu, necu te sa sebe skidati. Na meni ceš se raspasti. Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše. I da se više ne stidim pred biljem i pred pticama. Na poderanim mestima zajedno ćemo plakati. Zašivacu te vetrom. Posle ću, znam, pobrkati moju kožu sa tvojom. Ne znam da li me shvataš: to nije prožimanje. To je umivanje tobom. Ljubav je čiscenje nekim. Ljubav je nečiji miris, sav izatkan po nama. Tetoviranje maštom. Evo, silazi sumrak, i svet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipeo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće. | |
| | | Palma Mod.Tim
| Naslov: Re: Najljepsi ljubavni stihovi Pon Feb 26, 2007 7:20 am | |
| STREPNJA - Desanka Maksimovic
Ne, nemoj mi prići! Hocu izdaleka da volim i želim oka tvoja dva. Jer sreća je lepa samo dok se čeka, dok od sebe samo nagoveštaj da.
Ne, nemoj mi prići! Ima vise draži ova slatka strepnja, čekanje i stra'. Sve je mnogo lepše donde dok se traži, o čemu se samo tek po slutnji zna.
Ne, nemoj mi prići! Našto to, i čemu? Izdaleka samo sve k'o zvezda sja; izdaleka samo divimo se svemu. Ne, nek' mi ne priđu oka tvoja dva. | |
| | | Palma Mod.Tim
| Naslov: Re: Najljepsi ljubavni stihovi Pon Feb 26, 2007 7:58 am | |
| SENKA - Mika Antić
Zbog svega što smo najlepse hteli hoću uz mene noćas da kreneš, ma bili svetovi crni ili beli, ma bili putevi hladni il vreli, nemoj da žalis ako sveneš.
Hoću da držis moju ruku, da se ne bojiš vetra i mraka, uspavana i kad kiše tuku, jednako krhka, jednako jaka.
Hoću uz mene da se sviješ, korake moje da uhvatiš, pa sa mnom bol i smeh da piješ i da ne želis da se vratiš.
Da sa mnom ispod crnog neba pronađeš hleba komadić beli, pronadješ sunca komadić vreli, pronađeš života komadić zreli. Il crkneš, ako crći treba, zbog svega što smo najlepše hteli.
| |
| | | oki
Broj poruka : 3728 Godina : 52 Datum upisa : 31.01.2007
| Naslov: Re: Najljepsi ljubavni stihovi Uto Feb 27, 2007 1:27 am | |
| PRVI DAN LJUBAVI Od tvoje blizine sve u meni cveta, od tvog glasa sve peva u meni, od tvoje ljubavi sve u meni sija. Zbog tebe sav se moj zivot rumeni, cela prasuma u meni radosti iz dana u dan klija, klija, klija.
Zaneta ulicom hodim kao zene koje pod srcem jos jedno srce nose. Zbog tvoje ljubavi sve po sreci gazim, i provlacim se kroz grane zelene, umivaju mi celo mlade rose.
Kada li poce svetlo pijanstvo ovo? Ima li otada tren ili prolece celo? Idem li jos po prasnjavoj zemlji staroj, ili sam stigla na neko staniste novo?
Da li se to po ljubavi tvoje mostu penjem nekud iznad ovog sveta, vise ovoga uzanoga kruga? Neka se visine nadaju jednom sa zemlje gostu, neka ptice cekaju novoga druga.
Desanka Maksimovic
Poslednji izmenio dana Sre Maj 16, 2007 8:49 am, izmenjeno ukupno 1 puta | |
| | | oki
Broj poruka : 3728 Godina : 52 Datum upisa : 31.01.2007
| Naslov: Re: Najljepsi ljubavni stihovi Uto Feb 27, 2007 1:11 pm | |
| ZALJUBLJENA Ona stoji na mojim ocnim kapcima i njene kose zamrsene su u mojima, njeno telo ima oblik mojih ruku, ona je boje mojih ociju, ona se upata u moju senku kao kamen u nebo. Ona ima uvek otvorene oci i ne dopusta mi da spavam. NJene snove pri punoj svetlosti mogu sunce da ispare, zbog njih se smejem, placem i smejem, govorim, a nista ne kazujem. Pol Elijar | |
| | | Berija
| Naslov: Re: Najljepsi ljubavni stihovi Sre Feb 28, 2007 12:44 am | |
| "Pokatkad, kraj nekog koga volim, ispunim se strahom i jarom od neuzvraćene ljubavi. Ali sada, ja mnim da ljubavi neuzvraćene nema, da dug se vraća sigurno, ovako ili onako. Voleo sam silno jedno biće i ljubav ne beše mi uzvraćena, ali baš iz toga napisah ove pesme."
Volt Vitman | |
| | | Palma Mod.Tim
| Naslov: Re: Najljepsi ljubavni stihovi Sre Feb 28, 2007 6:58 am | |
| PESMA ZA NAS DVOJE
Znam, mora biti da je tako:
nikad se nismo sreli nas dvoje, mada se tražimo podjednako zbog sreće njene i sreće moje.
Po obrazima vetar me mlati. Čupa drveću žutu kosu. U koji deo grada da svratim?
Dan je niz mutne ulice prosut.
Vucaram okolo dva prazna oka, gledam u lica prolaznika.
Koga da pitam, smešan i mokar, zašto je nisam sreo nikad?
Il' je već bilo? Trebalo korak?
Možda je sasvim do mene došla, al' ja: za ugao skrenuo, gorak, a ona: ne znajući prošla.
Možda smo celu jesen obišli u žudnji ludoj, podjednakoj, a za korak se mimoišli?
Da. Mora biti da je tako...
Miroslav Antić | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Najljepsi ljubavni stihovi | |
| |
| | | | Najljepsi ljubavni stihovi | |
|
| Dozvole ovog foruma: | Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
| |
| |
| |