|
| Najljepsi ljubavni stihovi | |
|
+8draganva jednažena misterNO Lexi oki Berija Palma Marina 12 posters | |
Autor | Poruka |
---|
oki
Broj poruka : 3728 Godina : 52 Datum upisa : 31.01.2007
| Naslov: Re: Najljepsi ljubavni stihovi Sre Apr 02, 2008 10:58 am | |
| Sakrij me Sakrij me U čeznutljivom pogledu, U sjaju oka kojeg ću Samo ja prepoznati.. Nosi me u kutku Usana u smiješku Neizgovorenim riječima I ja bit ću s tobom… Sakrij me… U mirisu ljetne oluje Bljesku munje i Slutnji žudnje; Čuvaj me u snovima Nanizanim u noćima Krhkim od samoće… Sakrij me… U sjećanju na ukradene Poljupce od kiše U očekivanju svitanja… Sakrij me… U prekršenim obećanjima U uzdahu što se otima Samotnim satima. Sakrij me… U priču što ima sretan kraj… Sakrij me u zagrljaj, - Samo ljubav mi ne sakrivaj! | |
| | | oki
| Naslov: Re: Najljepsi ljubavni stihovi Sre Apr 02, 2008 10:59 am | |
| Dodirneš mi srce, a onda nestaneš. Pružaš mi ruku, a onda prestaneš. Pustiš me da sanjam i tad me probudiš. Udijeliš mi milost, a tad me pogubiš! A ja bih da te ljubim -a ti si daleko… Ja bih da te budim, a budi te drugi netko. Ja bih da te sanjam, u noćima bez kraja, Ja bih da me ljubiš dok zora noć osvaja… Ja bih da prepoznaš sve što nas spaja, da moj si put do raja. Ja bih da si blizu, da pratiš me ko sjena, Ja bih da sam tvoja Ispunjena želja! Marina Ugrin | |
| | | oki
| Naslov: Re: Najljepsi ljubavni stihovi Ned Apr 13, 2008 10:44 am | |
| Pesma ženi
Ti si moj trenutak i moj sen
i sjajna moja reč u šumu
moj korak i bludnja
i samo si lepota koliko si tajna
i samo istina koliko si žudnja.
Ostaj nedostižna, nema i daleka
jer je san o sreći više nego sreća.
Budi bespovratna, kao mladost.
Neka tvoja sen i eho budu sve što seća.
Srce ima povest u suzi što leva,
u velikom bolu ljubav svoju metu.
Istina je samo što duša prosneva.
Poljubac je susret najlepši na svetu.
Od mog priviđenja ti si cela tkana,
tvoj plašt sunčani od mog sna ispreden.
Ti beše misao moja očarana,
simbol svih taština, porazan i leden.
A ti ne postojiš, nit' si postojala.
Rođena u mojoj tišini i čami,
na Suncu mog srca ti si samo sjala
jer sve što ljubimo - stvorili smo sami.
Jovan Dučić | |
| | | oki
| Naslov: Re: Najljepsi ljubavni stihovi Ned Apr 13, 2008 10:45 am | |
| Moja ljubav
Sva je moja ljubav ispunjena s tobom,
Kao tamna gora studenom tišinom;
Kao morsko bezdno neprovidnom tminom;
Kao večni pokret nevidljivim dobom.
I tako beskrajna, i silna, i kobna,
Tečeš mojom krvlju. Žena ili mašta?
Ali tvoga daha prepuno je svašta,
Svugde si prisutna, svemu istodobna.
Kad pobele zvezde, u suton, nad lugom,
Rađaš se u meni kao sunce noći,
I u mome telu drhtiš u samoći,
Raspaljena ognjem ili smrzla tugom.
Na tvom tamnom moru lepote i kobi,
Celo moje biće to je trepet sene;
O ljubljena ženo silnija od mene -
Ti strujiš kroz moje vene u sve dobi.
Kao mračna tajna ležiš u dnu mene,
I moj glas je eho tvog ćutanja.Ja te
Ni ne vidim gde si, a sve druge sate
Od tebe su moje oči zasenjene.
Jovan Dučić | |
| | | oki
| Naslov: Re: Najljepsi ljubavni stihovi Ned Apr 13, 2008 10:53 am | |
| Herman Hesse - BITI SREĆAN
U životu ne postoji nikakva dužnost osim dužnosti: biti srećan. Samo smo zato na svetu, a sa svim dužnostima, svim moralom i svim zapovijedima retko činimo jedno drugoga srećnim, jer i sebe time ne činimo srećnima. Ako čovek može biti dobar, može to samo onda kada je srećan, kada u sebi ima sklada, dakle kada voli. To je bilo učenje, jedino učenje na svetu. To je rekao Isus, To je rekao Buda, To je rekao Hegel. Za svakoga je na ovome svetu jedino važno njegovo vlastito najunutarnjije, njegova duša, njegova sposobnost da voli. Ako je ona u redu, onda je svejedno | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Najljepsi ljubavni stihovi Pon Apr 14, 2008 8:44 am | |
| od Vaska Pope
Očiju tvojih da nije Ne bi bilo neba U malom našem stanu
Smeha tvoga da nema Zidovi ne bi nikad Iz očiju nestajali
Slavuja tvojih da nije Vrbe ne bi nikad Nežne preko praga prešle
Ruku tvojih da nije Sunce ne bi nikad U snu našem prenoćilo |
| | | oki
| Naslov: Re: Najljepsi ljubavni stihovi Uto Maj 06, 2008 11:04 am | |
| Svaki čovek pati
Svaki čovek pati, al u tuđem oku svako miran izgleda krijući bol duboku. Svako sebe žali. Svako iz svog jada zavidi drugome, koji i sam strada.
Ne znamo da muke u drugih postoje, jer ih svatko skriva kao i mi svoje. I svako iz svoje duše ojađene kaže: »Čitav svet je sretan, osim mene«.
A svi su nesretni i svi, izgubljeni, mole nebo da im sudbinu izmeni.
Kad promena dođe, vide za čas tili da su samo drugu nesreću dobili. André Chenier | |
| | | oki
| Naslov: Re: Najljepsi ljubavni stihovi Uto Maj 06, 2008 11:07 am | |
| ZA TEBE GOVORIM
Ako jednom stavis na gramofon moje srce, Cuces ono sto sam izmislio samo da bih tebi rekao: "Mozak svih biljaka, mozak svakog drveta nalazi se u zamlji, Da li je tamo vec i mozak covecanstva?" Javno iznosim recenice kojima sam te osvojio, Govoreci o drugim stvarima govorio sam o tebi, Pucajuci u plafon izjavljivao sam da te volim I sve sto sam lepo rekao o drugima tebi je namenjeno, Dok sam s tobom govorio telefonom Moja krv je tekla zicom do tvojih usta I telefonska mreza se pretvarala u krvotok, Kao sto se bolest pismom prenosi iz drzave u drzavu, Kao sto stotine koza ubijenih zivotinja cine tvoju bundu, Kao sto je u mojoj glavi prostor manji od ovog izvan nje, Tako je i u mojoj utrobi sapeto nesto vece od mene. Ja, sin zenin, kceri covekova, tebi sam ovako govorio: "Ako eksplozija provetri utrobu zemnje Izletece iz nje kamenje vece od nase planete, Oko bivse zemlje ostace kao kavez nagoreli meridijani, Kao konstrukcije porusenih hangara, Kao kosturi konja na nekoj visoravni. " Neka mi bude zabranjeno da te volim, Hocu da ispastam, hocu da pokazem sta mogu da ucinim za tebe. Neka mi na ledja natovare betonsku kuglu, Hocu da zamenjujem gipsanog roba na ulazu u tvoju kucu! Neka postari odbiju da ti uruce moja pisma, Neka mi bude zabranjena upotreba javnog saobracaja i telefona. Sve sto je receno o buducnosti, Da je receno o tebi, bilo bi istinito i ne bi propalo. Da je uzidano u tebe ono sto je uzidano u hramove, Sve to ne bi bilo besmisleno. Ono sto se govori tudjim zenama ja sam govorio tebi, Iz punih pluca pod slemom i pod punom ratnom spremom, Jer nista ne zasluzuje himne i toliku patetiku osim ljubavi. Zato sto me volis ja volim sve ostalo, I nikome ne zelim zlo. Moja ljubavi, digla si me toliko visoko Da i kad bih pao - do zemlje bi se naziveo! Dizem primitivnu buku kao sto sneg grmi i dimi se u klancima, Da si muskarac imao bih najboljeg druga! Neka se izvrne sav svet i na levak sruci u tebe, Neka nice drvece koje niko nije posadio. Neka se niko ne pridrzava svojih oblika i granica, Neka tresnje, neka jabuke ne budu okrugle, Nego kakve god i kolike god hoce, Neka se slonovi uvuku u misje rupe! Neka moju dusu grubo istovare na prvom djubristu, Neka najjaci glasovi sruse sve plafone, Neka se nebesa otarase snega i kise, Neka sve ostane cisto i slobodno, Neka samo moji prsti budu prljavi od mastila, I neka se proglasi ludakom Svako ko pomisli da te vise voli!
M.Bećković | |
| | | oki
| Naslov: Re: Najljepsi ljubavni stihovi Sub Okt 18, 2008 10:10 am | |
| Odluka
Život je sve nešto iz početka. Juče i prekjuče sutra ne vrede. Nema na svetu dva ista petka, dve iste nedelje, dve iste srede. Pa čemu onda razočaranja? Ako je jedna ljubav - ćorak, Odmah se drukčije i lepše sanja. I kad si najviše tužan i gorak nekih se novih očiju setiš i shvatis da letiš... divnije letiš. Ko je to video da dečak pati? Da kunja kmezav i da plače? Svaki put moraš iznova znati da voliš bolje, da voliš jače. Ne da se vadiš. Ne da se tešiš. Vec da se istinski do neba smešiš. Nema na svetu dve iste srede, dva ista utorka, dva ista petka. Sve nove ljubavi drukčije vrede. Živi se svaki put iz početka. Živi se da se nikad ne pada. Da budeš snažniji posle oluje. I da se u tvom srcu već sada 100 zlatnih zvezda unapred čuje. | |
| | | oki
| Naslov: Re: Najljepsi ljubavni stihovi Sub Okt 18, 2008 10:10 am | |
| Opomena
Važno je, možda, i to da znamo: čovek je željan tek ako želi. I ako sebe celog damo, tek tada i možemo biti celi. Saznaćemo tek ako kažemo reči iskrene, istovetne. I samo onda kad i mi tražimo, moći će neko i nas da sretne. | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Najljepsi ljubavni stihovi | |
| |
| | | | Najljepsi ljubavni stihovi | |
|
| Dozvole ovog foruma: | Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
| |
| |
| |