|
| Najljepsi ljubavni stihovi | |
|
+8draganva jednažena misterNO Lexi oki Berija Palma Marina 12 posters | |
Autor | Poruka |
---|
Berija
Broj poruka : 673 Datum upisa : 30.01.2007
| Naslov: Re: Najljepsi ljubavni stihovi Pet Sep 28, 2007 8:33 pm | |
| Prvi snijeg
Sonja, izađi da skitamo, imam ludu želju večeras da lutam.
Sonja, izađi i iznesi samo malo nježnosti ispod kaputa.
Malo nježnosti, malo samo, zalogaj jedan za ogromnu glad.
Sonja , izađi da skitamo , noćas je nestvarno lijep grad.
(Vitomir Vito Nikolić) | |
| | | Berija
| Naslov: Re: Najljepsi ljubavni stihovi Pet Sep 28, 2007 8:34 pm | |
| Možda
Možda tu ljepotu kojom živim sada u nekom životu prosanjah nekada sad i ona mi stiže u mimogredu u ovom životu ko zna kom po redu.
Možda bas ovako i baš ovoliko stajao sam davno pred tom istom slikom ne sluteći da će ona jednog dana izaći da živi izvan svoga rama!
(opet Vitomir Vito Nikolić) | |
| | | Berija
| Naslov: Re: Najljepsi ljubavni stihovi Pet Sep 28, 2007 8:35 pm | |
| I opet jesen
I opet jesen opet tutnje beskrajne kiše po Nikšiću, i opet stare, crne slutnje, i opet sam si, Nikoliću. I opet neka pisma duga, očajna pisma bez adrese, a nigdje drage, nigdje druga, samo ta jesen, opet jesen.
A šta ako prosviram taj metak kroz ovo čelo neveselo, pa onda počne sve iz početka, život, stradanja, pa opet čelo, a šta ako nema zaborava, ako je to vječna igra kruga, a šta ako tamo ispod trava boli ova ista ljudska tuga.
(i opet Vitomir Vito Nikolić) | |
| | | Berija
| Naslov: Re: Najljepsi ljubavni stihovi Pet Sep 28, 2007 8:37 pm | |
| Umjesto molitve za daleku
Ponekad, davna, sjetim te se, A nešto toplo zasja u duši Kao od dobre stare pjesme Što se slučajno zapjevuši.
Gdje li si noćas, ti daleka, Da li si negdje svila dom, Ili još uvijek, ko nekad, Lutaš ponoćnim Beogradom?
Da li još tražiš onog čudnog, Onog iz tvojih snova vrelih, Koga si tražila uzaludno I one noći kad smo se sreli.
Traži, samo traži, tragaj, On ipak jednom mora doći Iz tvojih lijepih snova, draga, U tvoje nimalo lijepe noći.
Kao što dođu ove pjesme Iz divnih šuma nepoznatih Pravo u naše ružne nesne, U gorku zbilju kasnih sati.
Ponekad tako sjetim te se, A nešto toplo zasja u duši Kao od dobre stare pjesme Što se slučajno zapjevuši.
(Ne moram da kažem... znate čija je) | |
| | | oki
Broj poruka : 3728 Godina : 52 Datum upisa : 31.01.2007
| Naslov: Re: Najljepsi ljubavni stihovi Sub Sep 29, 2007 7:53 am | |
| Volim te
Između dva uporednika dok provirujem glavu između dve žiške u slepoočnicama u pauzama kad radnici piju čađavo mleko i prašnjavi maslačak lepi se za plućna krila dok crpem med iz jezika i sipam u tvoje uši između dva daleka poređenja Volim te Brodovi se ljuljaju kao poljupci i sloj vazduha se na lepe senke cepa u mašineriji noći moje je srce slično kompresoru naklonjeno svemu što nema veze sa mnom dok pokušavam nestati u poljupcu Volim te Rudnici kamene soli u mom srcu zora lomi suđe od porcelana kad si sa mnom znam da si na drugom mestu postaću prašina ako prašinu voliš ti koja me tuđim imenom zoveš Volim te Dolazi proleće i jednu pravu damu niko ne može zamisliti bez pudlice stavi mi ogrlicu oko vrata i vodi me ja ne znam put-krijem se u tvojoj senci ja sam tvoja senka i noć je moje carstvo svet me izgubi ali ti me dobi Volim te Što vide slepi ne vide zaljubljeni pokvareni anđele o sneže u avgustu moje ruke su ostale oko tebe kao obruč ljubomorna na vazdušni pritisak i vodu ljubavnu vodu koja gori dok se kupaš odavno već svojim očima ne verujem Volim te Matija Bećković | |
| | | oki
| Naslov: Re: Najljepsi ljubavni stihovi Sub Okt 06, 2007 7:01 am | |
| Da si blizu
Da si blizu, naslonila bih čelo na tvoj štap i nasmiješena ovila bih ruke oko tvojih koljena. Ali nisi blizu i moja ljubav za tobom nespokojna ne može da usne ni u noćnoj travi ni na valu morskom, ni na ljiljanima. Da si blizu. Da si barem tako nestalno blizu kao kišni oblak nad izgubljenom kućom u dolini. Kao nad morem surim krik galeba što odlijeće pred dolazak oluje u večer punu briga. O da si barem tako tužno blizu kao cvijet što spava zatvorenih očiju pod bijelim pokrovom snijega u tišini kamenih šuma, čekajući proljeće. Da si blizu, o moj hladni cvijete. Samo jednom kretnjom da si blizu neveselim vrtovima mojim što već sahnu, klonuli od bdijenja. Ali, noć je i svijet je daleko a ja ne znam mir tvoj. Ptice moje s tvojih su grana sašle. I sjaj zore iz mojih zjena odlazi zauvijek u uvrijeđenu zemlju zaborava u kojoj je neznano ime ljubavi.
Vesna Parun | |
| | | jednažena
Broj poruka : 1812 Datum upisa : 07.04.2007
| Naslov: Re: Najljepsi ljubavni stihovi Pon Okt 08, 2007 9:27 am | |
| predivna pesma | |
| | | oki
| | | | Palma Mod.Tim
Broj poruka : 1582 Datum upisa : 30.01.2007
| Naslov: Re: Najljepsi ljubavni stihovi Sub Okt 13, 2007 6:23 am | |
| Nedostaje mi naša ljubav Na jastuku bdim na ponoćnoj strazi kao stari posustali ratnik, kom svaki put od riznice neba jedva zapadne Mesečev zlatnik. Pod oklopom drhti košuta plaha, večno gonjena tamnim obrisima straha, koja strepi i od mirnih obronaka sna. Nedostaje mi naša ljubav, mila, bez nje se život kruni uzalud nedostaješ mi ti kakva si bila nedostajem mi ja onako lud. Ja znam da vreme ne voli heroje i da je svaki hram ukaljalo al meni, eto, ništa sem nas dvoje nije valjalo. Kad potražim put u središte sebe staze bivaju tešnje i tešnje i skrijem se u zaklon tvog uha kao minđuša od duple trešnje, al uspevam da još jednom odolim da prošaputam da te noćas ruski volim, šta su reči - kremen što se izlize kad tad. Nedostaje mi naša ljubav, mila, a bez nje ovaj kurjak menja ćud nedostaješ mi ti kakva si bila, nedostajem mi ja onako lud. Ja znam da vreme svemu menja boje i da je silan sjaj pomračilo al meni, eto, ništa sem nas dvoje nije značilo. Ponekad još u moj filcani šešir spustiš osmeh ko čarobni cekin či tad sam svoj jer ma kako me zvali ja sam samo tvoj licni Harlekin. Ponekad još suza razmaze tintu i ko domina padne zid u lavirintu tako prosto ponekad još stignemo do nas. Nedostaje mi naša ljubav, mila, bez nje uz moje vene puze stud nedostaješ mi ti kakva si bila nedostajem mi ja onako lud. Ja znam da vreme uvek uzme svoje i ne znam što bi nas poštedelo al meni, eto, ništa sem nas dvoje nije vredelo. Đordje Balašević | |
| | | oki
| Naslov: Re: Najljepsi ljubavni stihovi Sub Okt 20, 2007 12:09 pm | |
| Rudyard Kipling
Ako..
Ako možeš ostati miran kad na tvom putu Svi izgube glavu i prstom pokazuju na tebe, Ako sačuvaš poverenje kad svi ostali sumnjaju, Ali ako im ne zameriš što nemaju poverenja; Ako ti čekanje ne predstavlja mnogo muke; Ako ne lažeš kad čujes laži, Ili ako ne mrziš kad tebe mrze; Ako se ne praviš suviše dobar, niti govoriš suviše mudro; Ako snivaš ali ti snovi nisu sve; Ako misliš ali ti misli uvek ostaju čiste; Ako znaš da primiš pobedu i poraz, Da primiš jednako i jedno i drugo; Ako možeš podneti da tvoju istinu Varalice iskrivljuju da bi lakše prevarili budale; Ako vidiš kako u komadiće razbijaju tvoj cilj I ako se sagneš da podigneš i pokupiš ostatke.
Ako možeš sakupiti sva tvoja dobra I staviti ih na kocku, sve odjednom, Ako si spreman da ponovo kreneš, kao na početku, Ne prošaptavši ni reči, izgubivši sve uz osmeh; Ako prisiliš svoje srce, svoje živce, svoje mišiće Da služe tvojim ciljevima i kad su malaksali, I ako ustraješ kada sve zaostane, Izuzev volje koja naređuje: "Drži se dobro!" Ako se usred gomile ne ponosiš, I ne smatraš se herojem, ako se družiš sa kraljevima; Ako te ni prijatelj ni neprijatelj ne mogu pokvariti; Ako svaki čovek za tebe nešto znači, ali ni jedan suviše; Ako umeš dobro ispuniti svaku minutu svog života, I svakog trenutka ideš pravim putem; Tvoja će biti zemlja i sve njeno blago, Jer, BIĆEŠ ČOVEK, SINE MOJ! | |
| | | oki
| Naslov: Re: Najljepsi ljubavni stihovi Sre Okt 24, 2007 5:11 am | |
| Propovedanje ljubavi
Branko Miljković
Nema mene al ima ljubavi moje; Vidim je u suncu i zemlji gde nam trunu kosti. Dovrsava se dan u njenoj zahvalnosti Slicno muzici slicno praznini, spokojem.
Ona ce sacuvati namere moje i tvoje I vaskrsnuce mrtve rodjendane po milosti, U podnozju vetra nemerljiva sen oholosti Nestace u pepelu onih sto vise ne postoje.
U pusto srce u mrtvo vreme me zovi, Minula ceznjo, da se svet ponovi. Ako ne saznah ljubav i uspavah svoj um, Pa mi je prazan dan koji jos dosao nije, Ko granu koja se izduzuje u uzaludan sum Neka me vetar nedostojnog obavije. | |
| | | oki
| Naslov: Re: Najljepsi ljubavni stihovi Sub Nov 03, 2007 1:45 pm | |
| Ostani
Pozelim li ikada plakati bez razloga i biti tuzna iako bih trebala biti sretna ili gledati u prazninu satima i ćutati... Molim te, budi uz mene. Ne postavljaj previse pitanja i ne trazi da opravdavam zasto i zbog cega... Ne pitaj me nista, samo me zagrli i daj da osetim da trajes samnom, da dises pored mene i da shvatas... Samo mi pruzi ruku i oseti drhtaj koji se penje mojim rukama i ovaj nemir koji me otima.. Oseti, jer... Moj ce dodir biti dovoljan da razumes sve bez ijedne rijeci. Moj dodir mora biti dovoljan da otkrijes da se bojim. Molim te samo, budi uz mene. Ne odlazi jer neznas sta mi je danas, ne napustaj me jer neznas sta da mi kazes, ne okreci leda zato sto ti nisu jasne moje suze, ne pustaj mi ruku zato sto nezelis slusati, ne ostavljaj me samu jer mislis da mi ne mozes pomoci, ne dopustaj da potonem jer ti zelis otici... Ostani i onda kada mislis da nemas razloga i onda kada je najteze ostati i onda kada bi svatko odustao... Ti... Ostani. | |
| | | oki
| Naslov: Re: Najljepsi ljubavni stihovi Sre Nov 07, 2007 10:59 am | |
| АКО ХОЋЕШ...
Ако хоћеш да о зори Пјевам теби пјесме моје, Ој, не бјежи са прозора, Да ја гледам лице твоје!
Ако хоћеш да ти пјевам О сунчаном топлом сјају, Ој, погледни оком на ме, Дивотанче, мили рају!
Ако хоћеш да ти пјевам Ону тиху нојцу милу, Развиј твоју густу косу - Мирисаву меку свилу!
Ако хоћеш да ти пјевам Мирис дивног прамаљећа, Ој, разгрни њедра бијела - Да удишем мирис цвијећа!
Ил' ако ћеш пјесму моју О извору сласти бујне, Ходи, ходи на груди ми, Да ти љубим усне рујне!...
Алекса Шантић | |
| | | oki
| Naslov: Re: Najljepsi ljubavni stihovi Sre Nov 07, 2007 11:00 am | |
| НЕ ВЈЕРУЈ...
Не вјеруј у моје стихове и риме Кад ти кажу, драга, да те силно волим, У тренутку сваком да се за те молим И да ти у стабла урезујем име-
Не вјеруј! Но касно, кад се мјесец јави И прелије срмом врх модријех крша, Тамо гдје у грму прољеће лепрша И гдје слатко спава наш јоргован плави,
Дођи, чекаћу те! У часима тијем, Кад на груди моје приљубиш се чвршће, Осјетиш ли, драга, да ми тијело дршће, И да силно горим огњевима свијем,
Тада вјеруј мени, и не питај више! Јер истинска љубав за ријечи не зна; Она само пламти, силна, неопрезна, Нити мари, драга, да стихове пише!
Алекса Шантић | |
| | | oki
| Naslov: Re: Najljepsi ljubavni stihovi Sre Nov 07, 2007 11:15 am | |
| Kaži mi, kaži Kaži mi, kaži, Kako da te zovem; Kaži mi, kakvo Ime da ti dam, - Hoću li reći: "Diko", ili "snago", Ili ću "lane", Ili "moje blago"; Hoću li "dušo", Ili "moje drago" - Kaži mi, kakvo Ime da ti dam! Sve su to mila Imena i lepa Kojima Srbin Svome zlatu tepa; Al' ja bih proveo Čitav jedan vek, Tražeći lepše, Dičnije i slađe, Milije ime, Što još ne ču svet, Da njim nazovem Moj rumeni cvet.
J.J.Zmaj | |
| | | Marina
Broj poruka : 261 Datum upisa : 02.02.2007
| Naslov: Re: Najljepsi ljubavni stihovi Uto Nov 13, 2007 4:41 pm | |
| U kutu oka čuvam obrise Tebe.
Sve naše riječi, sva naša svitanja, dodiri skriveni, ukradeni svakodnevici, zaustavljeni, oslikani strašću predvečerja zauvijek u meni dišu.
Tako lako je voljeti Te, savršeno jednostavnog, razumljivo nesputanog. Tako lako je prizvati u sjećanje tvoje usne; i ruke što nježnošću dotiču mi lice.
Svakim korakom na putu odsanjanih snova živiš kao istina u meni;
kao znak traje u mojoj misli Tvoja misao urezana.
U kutu oka čuvam najtajnije djelove Tebe.
autor NN | |
| | | Marina
Broj poruka : 261 Datum upisa : 02.02.2007
| Naslov: Re: Najljepsi ljubavni stihovi Uto Nov 13, 2007 4:45 pm | |
| Jednoga jutra probudih se Drugačija.
Modrina kroz koju Sam doticala te mišlju Urezala je znak. Dodirima tišine govorih ti Da te trebam, Kao nikada prije, Kao nikada više Osim tebe nikoga. Nježan poljubac pred san, Usne zabridjele Neizrečenom ljubavlju. Tvoje je srce počivalo na Mojim snovima Brodeći kroz noć. Dodirnuh te zrakom mjesečine, Ljubavlju je upletoh u Tvoju kosu, Da te miluje I čuva ti misao spokojnu Do svitanja.
Nakon noći u tvojim rukama Probudih se Drugačija. | |
| | | oki
| Naslov: Re: Najljepsi ljubavni stihovi Ned Nov 18, 2007 11:09 am | |
| COVEK
Poznavala sam u detinjstvu pticu srca sitnog kao lesnik a umrla je od tuge vec u trecu zoru kad su joj ljudi oteli gnezdo i goru.
I secam se nekog starog tuznookog pseta koje je imalo snage da skapa od zalosti kada je nestalo drage ruke iz koje je primalo milovanja,udarce i kosti.
Samo sam ja prezivela smrt voljenih bica, i mnogo mi se dragih prijatelja izgubilo u dubini mraka, prezivela niz izdaja i kleveta, i rastanaka i opet mi se hoce sunca i sveta.
Desanka Maksimovic | |
| | | oki
| Naslov: Re: Najljepsi ljubavni stihovi Ned Nov 18, 2007 11:11 am | |
| PONOC
I odjednom cudno se nesto dogodilo, kao rec carobna neka da se rekla: ozivela je na zidu slika i reka siroko potekla, i kisom u nju pouvirali listovi poumirali.
I odjednom cudno se nesto dogodilo: u visokom nebu cuo se krik, to je zrno neko pogodilo nad rekom,u srebrno krilo, pticu koje nikad nije bilo.
Desanka Maksimovic | |
| | | jednažena
| Naslov: Re: Najljepsi ljubavni stihovi Čet Feb 14, 2008 4:56 am | |
| Za Tebe LJubavi Moja
Isao sam na trg ptica, i kupio sam ptice... za tebe... ljubavi moja...
Isao sam na trg cveca, i kupio sam cvece... za tebe... ljubavi moja...
Isao sam na trg zeleza, i kupio sam okove... za tebe... ljubavi moja...
A zatim sam otishao na trg robova, i trazio sam tebe... ali te nisam nashao... ljubavi moja...
Zak Prever | |
| | | jednažena
| Naslov: Re: Najljepsi ljubavni stihovi Čet Feb 14, 2008 4:58 am | |
| ŽELJA
Želim da sam s tobom stopljena u ćutnji, rasplamsalom dahu il' podnevnoj šetnji... Probuđena želja talasa u slutnji koja se kroz nemir iscrta u pretnji.
Šta ako je sve to samo igra čula, samo treptaj rose, kratki ples leptira...? Ako s prvim daškom vetrometnih frula sve ovo u nama počne da se spira...
Zagledam u sebe, tražim tvoje oči, i plaši me pogled s tim osmehom smelim. Obojena slutnjom strahujem da kročim i ne mogu ništa osim da te želim...
Dragana Konstantinović | |
| | | oki
| Naslov: Re: Najljepsi ljubavni stihovi Čet Mar 06, 2008 9:35 am | |
| Dođi, da pokušamo.
Ja znam da ću opet stajati negde, daleko izvan nas, naslonjena na zid u najudaljenijem kutu sobe na četvrtom spratu. Gledaću velikim očima, sa jako ucrtanim ponorima na svom licu, sa dosta ironije možda, i sa nešto malo sažaljenja: šta rade ovi ljudi? Svejedno. Ja sam najzad razumela da ono što je u jorgovanu nije nimalo važno. Za sanjanje nisu postelje potrebne. Pitanje je sasvim drukčije postavljeno: da li će mo zatreperiti zajedno kao one dve žice na Rilkeovoj violini, iz kojih gudalo mami isti zvuk. Ali ni on nije znao na kakvom smo ludom instrumentu strune mi i ko je majstor, koji nas drži u ruci. Svejedno. Nije mi potreban čovek da bih mogla sebe da lažem. I suviše volim samoću, a da bih mogla ostati sama. I suviše mi smeta galama, a da bih mogla ostati sama. Lutala sam već dovoljno. Lutaću još dovoljno na svom putu između dva drveta na svom putu od kolevke do mrtvačkog sanduka, od jednog ležišta do drugog. Pa zašto onda ne bi došao ipak ti, iako znam da ne postojiš? Bio bi mi kao voda. Ništa ne volim kao vodu, hladan mlaz kroz grkljan, nikad mi nije dosadila, nikad je dovoljno nije bilo. Onaj bokal vode što za svakim obedom popijem sasvim sama neka ti bude dokaz da bi mi bio dovoljan jedan čovek, samo da te nađem. Ko zna pre koliko vremena su nemilosrdni bogovi zavidljivo rasekli mene na dve polovine i sad tražim onu drugu. Nadam se da si to ti, iako znam da ne postojiš. Svejedno. Ja nemam svoje trenutke kome da dam i zato te zovem. Dani se lako ispunjavaju satima i minutima, u mesecu je broj dana tačno određen i svaka godina ima dvanaest izbrojanih meseci. Godine, meseci, nedelje, dani, sati, horizontalne i vertikalne linije na tačnoj tabeli, ispunjeni kvadrati sa crvenim, crnim i plavim sadržajem. Dođi. Da pokušamo. Možda se s tobom neću osećati kao uvek u tuđem oku, kao tužna, nespokojna avet među mirnim mrtvacima. Stajaću. Gledaću na žalost i opet i izdaleka. Ko zna, možda smo jedno drugom tečnost, koja ispunjava vrč do vrha. Da li da te blagoslovim, da li da te proklinjem, što ne postojiš? | |
| | | oki
| Naslov: Re: Najljepsi ljubavni stihovi Čet Mar 06, 2008 9:39 am | |
| Sanjam te… pruzam gladne ruke prema tebi…
I osecam jos uvek gladan poljubac u vrat, onaj prvi, ono prvo budjenje I budim se…
Mali je krevet, mali grad, malo poluostrvo, mala drzava, mala je Evropa, mali je Svet, Mali Kosmos Da primi i prihvati ovaj osecaj, Ovu zelju sto me budi
Sanjam tvoje telo pored mog, tvoju ruku mirnu oko moga struka i poljubac budjenja… u vrat, u levi ugib moje kljucne kosti i jos malo vise… I bojim se, boli me borim se da te ne pojedem da te tako sebicno ne ostavim u sebi.
Ako me poljubis ja cu te pojesti, ja cu uzeti iz tebe sve ono sto ne zelis da mi das i ja cu postati gospodar tvojih usana i zelecu ih svaki put sve vise i sve duze. I val strasti ce sa grudi preci na usne i ja cu uzivati, upijati, voleti.
Ma koliko dugo Uvek ce biti kratko Jer strast nas vara I krade I otima I ostavlja nas same Na ulazu vremena Na izlazu srama
A ja te sanjam i ne zelim taj san da prestane i pruzam gladne ruke ka tebi i privlacim sve u sebe, na sebe, uzimam atome razbacane po pucini nedosanjanih ideala i vracam se tebi i stavljam sebe u zlatnu ciniju za voce i nudim ti ribizle i kiselo grozdje…
I iluziju zrelih krusaka i breskvi… | |
| | | oki
| Naslov: Re: Najljepsi ljubavni stihovi Sre Mar 19, 2008 11:03 am | |
| Misao o tebi
Zažmurim... i pomislim na tebe.
Ne, Sačekaj, pre misao o tebi dodje sama Kao grlica sleti na prozor moje duše Slobodno, lepršavo Da se napoji mojom ljubavlju
I ogreje me sunce kad Misao o tebi dođe Kao grlica na prozor moje duše I leptiri u stomaku Drhtim od miline
Stani, ne odlazi! I molim te, ne uzimaj moje srce Sa sobom
... Sada si daleko Jer neću znati kako da počnem Bez tebe Novi dan Novu misao Ako nije o tebi
Pažljivo sakupljam deliće duše Koje si ostavio Za sobom Otišavši A ja ću čekati Kao što to uvek radim
Jer te volim | |
| | | oki
| Naslov: Re: Najljepsi ljubavni stihovi Sre Apr 02, 2008 10:55 am | |
| Molitva
Molim za Sunce u tvojim ocima, za dodir koji budi treptaj zivota, za tebe jedina ljubavi moja.
Molim da ruze ne uvenu kao secanja, da nijednu suzu ne puste vise. Molim za tvoje reci satkane od zelje, Za nase duse obojene tugom.
Molim da samoca ne boli vise, da dodjes u moj svet, da svaka nada postane stvarnost, da svaki tren sa tobom bude vecnost.
Molim da tvoje ruke, Otope led moga zivota, da vreme izbrise boli, da srce zakuca jos jace.
Molim da ne zivim od secanja koja se gase, Da nikada – postane ZAUVEK. Molim,molim za LJUBAV. | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Najljepsi ljubavni stihovi | |
| |
| | | | Najljepsi ljubavni stihovi | |
|
| Dozvole ovog foruma: | Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
| |
| |
| |