|
| Najljepsi ljubavni stihovi | |
|
+8draganva jednažena misterNO Lexi oki Berija Palma Marina 12 posters | |
Autor | Poruka |
---|
Marina
Broj poruka : 261 Datum upisa : 02.02.2007
| Naslov: Re: Najljepsi ljubavni stihovi Sub Apr 14, 2007 2:26 am | |
| Dobro jutro blagosti Hajde,ugrij mi tijelo Zima ga prozima Zeljno te je cijelo Poslije sna... Shushu | |
| | | Marina
| Naslov: Re: Najljepsi ljubavni stihovi Sub Apr 14, 2007 2:28 am | |
| Obozavam ove kratke pjesmice, narocito od stare poznanice sa neta Shushu. Ova mi je posebno draga Tamo gdje pocinje, ...grijeh, kada je ljubav u pitanju... U nedodjiji srca, ljubavi moja... Brshljanom, obrastao si. Tako te uspjevam sakriti. Ali kad jesen nakrivi sheshir i izdahne od zime posljednji leptir, stijena se pojavi. Lishce koje opada, smjelo je ogoli. U njoj su utisnuti otisci, jednog srca koje josh krvari... Ti si monogo vishe moj grijeh, nego ljubav moja i josh uvijek si, onaj sjetni smijeh, ona tuzna boja u oku mom... Shushu | |
| | | jednažena
Broj poruka : 1812 Datum upisa : 07.04.2007
| Naslov: Re: Najljepsi ljubavni stihovi Sub Apr 14, 2007 6:48 am | |
| Baš se mi sviđaju ove pesmice,pune ljubavi i nade, mislim da ovdje baš ljubav vlada kroz stihove,ali joj i pisana riječ leži,ova zadnja mi se baš dopada. | |
| | | Berija
Broj poruka : 673 Datum upisa : 30.01.2007
| Naslov: Re: Najljepsi ljubavni stihovi Sub Apr 14, 2007 12:54 pm | |
| Videla sam te opet
Videla sam te opet, i to posle godinu dana! Svih trista šezdeset pet želja u jednu se jedinu slilo - da iza običnih reči ne otkriješ to što je srce ko svoju najlepšu tajnu sve ovo vreme krilo.
Sama tvoja blizina za mene već je užitak, a svaka reč kazana - slasni i opojni napitak koji me opija celu i zanos mi iznova budi, zanos o kome sanjaju i bogovi i ljudi.
Taj zanos traje i rudi i u tvom odsustvu dugom, i ispuni me celu srećom umesto tugom, jer osećam da si uvek tu, pokraj mene, bez obzira u kom si stvarno delu vaseljene.
Al ja ću radije skriti taj proždirući plamen i neću ti otkriti želju koja ko dragi kamen krasi mi ogrlicu od trista šezdeset pet dana i snagu mi iznova daje da trajem nasmejana
a da ti i ne saznaš da osmeh dugujem tebi, i da ne saznaš da vreme za mene značaja nema. Ljubavi, željo, lepoto, što mom si srcu hrana, tvoj osmeh je najlepši ukras na kolajni mojih dana.
Violeta Milićević | |
| | | oki
Broj poruka : 3728 Godina : 52 Datum upisa : 31.01.2007
| Naslov: Re: Najljepsi ljubavni stihovi Ned Apr 15, 2007 11:31 am | |
| Kad bi meni dali
Kad bi meni dali jedan dan, ja ga ne bih potrošio sam. Pola dana ja bih dao nekom ko je dobar, a slučajno sam.
Igrali bi, pričali bi nešto, trčali bi, skakali bi vešto ja i dobar, a slučajno sam.
Kad bi meni dali kišobran, ja ga ne bih potrošio sam. Pola mesta ja bih dao nekom ko je dobar a slučajno sam.
Kišilo bi, dok mi koračamo, pola tamo a pola ovamo. Stavili bi dan pod kišobran ja i dobar, a slučajno sam.
Kad bi meni dali jedan dan, ja ga ne bih potrošio sam.
Branislav Crnčević | |
| | | jednažena
| Naslov: Re: Najljepsi ljubavni stihovi Pon Apr 16, 2007 2:03 am | |
| kad bi menu dali jedan dan divna pesma,vesela | |
| | | jednažena
| Naslov: Re: Najljepsi ljubavni stihovi Čet Apr 19, 2007 8:07 am | |
| Evo nešto iz mog repertoara:
TI ŽIVIŠ U MENI
Tebi ne treba da si tu, ti živiš u meni, ni pogledom da me miluješ, on stalno me prati. Za ruku me držati ne trebaš, još osećam je toplu i meku, ni šaputati u polutami, jer nepresatno čujem samo tvoj glas. Poljupce tvoje ne trebam više, oni su pečat na usnama mojum, zauvek i posle nas. | |
| | | oki
| Naslov: Re: Najljepsi ljubavni stihovi Čet Apr 19, 2007 10:50 am | |
| NE VOLIM TE ZATO ŠTO TE VOLIM
Ne volim te izuzev zato što te volim; Od voljeti te do ne voljeti prelazim , Od čekanja do kada te ne čekam Srce mi prelazi od studeni do plama.
Volim te samo zato što si ti ta koju volim; Duboko te mrzim, i mrzeći te Privijam se uz tebe, i mjera moje promjenljive ljubavi prema tebi Je da te ne vidim već slijepo volim.
Mozda će januarsko svjetlo uništiti Moje srce sa svojom okrutnom Zrakom, kradući mi ključ ka potpunom smiraju.
U ovom dijelu priče sam ja onaj koji Umire, jedini, i umrijeću od ljubavi zato što te volim, Zato što te volim, Ljubavi, u plamenu i krvi.
Pablo Neruda | |
| | | Marina
| Naslov: Re: Najljepsi ljubavni stihovi Čet Apr 19, 2007 1:09 pm | |
| previse je vina u nasim venama previse ljubavi i strasti u nama izgaramo i na kraju ostat ce tama...
jer ljubav je nasa kao bljesak meteora obasjava horizonte sve do sinjeg mora a zatim sutnja hladna i mracna zora izgorjesmo u strasti osta nocna mora....
zato ljubav cekaj i ne daj da gori ohladi je razumom pusti da je boli jer bolje da se izlijeci vremenom i bolom kroz trnje do zvijezda sa istinom golom sve sto je lijepo kratko traje pusti ljubav nek se sama daje...
uzvisena ljubav propada u tijelu pusti nek te nosi uzvisenu cijelu ne trci za njom kao za svojom sjenom nek te obavije kao zale morskom pjenom....
autor NN | |
| | | jednažena
| Naslov: Re: Najljepsi ljubavni stihovi Pet Apr 20, 2007 9:52 am | |
| NEMA TE VIŠE
Nema te više, a još sva mirišem na tebe i ja te još cijeloga, cijeloga nosim u sebi, da me boli. I sve noći, sve žalosne probdjevene noći, ko duge, poput godina su minute, ridam u dlanove. Zaklanjam oči da bih sakrila suze sama pred sobom da bih utopila tugu u zaborav, a sva sam bez snage.
Mila Kačič | |
| | | oki
| Naslov: Re: Najljepsi ljubavni stihovi Pet Apr 20, 2007 10:41 am | |
| Ceznja! Zamisljam te,dozivam te, srce kuca za nas. Daleko si,a kao da si tu, tako te osjecam. Oseti se okus tvojih usana, dodir tvojih ruku. Nemoze nam daljina nista! Ceznjo moja, o tebi sanjam svaki dan,ti si mi nada. Radost i spas! | |
| | | Lexi
Broj poruka : 195 Godina : 52 Datum upisa : 01.03.2007
| Naslov: Re: Najljepsi ljubavni stihovi Sub Apr 21, 2007 11:26 am | |
| Da li imas predstavu koliko zelim da te ljubim? Da budem Tvoja? Da osecam Tvoj zagrljaj oko sebe, cak i kad si odsutan? Da li znas koliko sam ranjiva kad nisam kraj Tebe? Koliko sam krhka i koliko sam Zena kad si tu? Bez Tvog prisustva sam samo jos jedan borac za Snove... A kad si tu, Snovi postaju Java... | |
| | | oki
| Naslov: Re: Najljepsi ljubavni stihovi Sub Apr 21, 2007 11:52 am | |
| TRAŽIM TE
Tražim te lutajući uzaludno ovim snežnim i vlažnim ulicama, osvetljenim i mračnim.
Očekujem te u svakom prolazniku, gledam te u svakom izlogu, osećam te u svakoj pahulji koja se istopi na mom licu.
Tražim te u nebu prekrivenom belim oblacima, i čini mi se da si u svakom prisutan, a poneki mi čak liči na tebe, malo svetao malo crn.
Tražim te u svojim knjigama, u gomili papira koja leži na mom stolu, na iškrabanim ceduljama ispisanim nervoznim pokretima, kafom umrljanim listovima, na požutelim koricama.
Tražim te u kišnim kapima, u rosi i inju, u mrazevima, na opalom lišću, tražim te svuda...
I nalazim te samo u svojim mislima u svom srcu... u svojim snovima!
Na obali reke očekujem tvoj dolazak, u sumraku umirućeg dana vidim tvoj lik… I već gubim nadu da ću te naći, da ću te ikad ponovo sresti i još jednom zavoleti! | |
| | | Lexi
| Naslov: Re: Najljepsi ljubavni stihovi Sub Apr 21, 2007 11:57 am | |
| Ti si mi u noci poslednja misao pred san... Jos ponekad misli lete k tebi, iako znam da ih doceka ledena praznina, i tada zbrajam sva svoja nemanja... Dok jos ima nade, ja cu verovati da sreca postoji... Mozda si to bas TI... | |
| | | Lexi
| Naslov: Re: Najljepsi ljubavni stihovi Sub Apr 21, 2007 12:02 pm | |
| Razgolicena pesma Mazi me dugo. Pronadji hram ljubavi sakriven duboko u meni, prodji kroz njegova sirom otvorena vrata i uzmi... Telo koje gori u vatri sopstvene ceznje, dusu sto vapi daljinama i srce od bezbroj kristalica stakla... Svaku ceznjivu misao... Uzmi sve. Sve sto zelis i sto ti pripada... Potpisano golim telom razodenutom dusom i razgolicenim srcem... Oki, ovu sam pesmu napisala i posvetila tebi znajuci tvoju dusu i srce... | |
| | | Lexi
| Naslov: Re: Najljepsi ljubavni stihovi Sub Apr 21, 2007 12:08 pm | |
| Jos ima zivota u meni. Nisi ubio sve. Jos ima ljubavi, ali vise ne za tebe. Jos ima svega obilje u basti uzitaka uma, ali nikada vise za tebe. Jedno srce je krenulo da kuca samo za sebe.... | |
| | | oki
| Naslov: Re: Najljepsi ljubavni stihovi Sub Apr 21, 2007 12:11 pm | |
| | |
| | | Berija
| Naslov: Re: Najljepsi ljubavni stihovi Ned Apr 22, 2007 8:16 am | |
| Bolest
Volim te kao sveži beli zalogaj seljačkog znoja i truda i dana jesenjih na crnoj popucaloj ravnici. Proći ce proleće kao san razbarušen i čudan što liči crvenoj ptici.
Doleteće i odleteti danas sva cvetanja. Bićemo i meki i okoreli, i u radost i u setu ćemo zaroniti. Izgaziću tvrdim usnama tvoja ramena detinja, a zvezde ce zvoniti ... zvoniti ...
Ima u nama prostranstvo za koje ne znamo. Izgubićemo se u njemu i opet dohvatiti. Ima u nama srce, u krpe smeha i plača vezano. Kako ćemo se iz sebe vratiti?
Proći ce proleća ... Ona nose trave i cvrkutanja. Ona nose mir od kog se ruke ježe. Mir. Samo malo mira, malo kiša, šaputanja, tamo gde se nebo za njive zakiva i veže.
Mir radi budućih nemira, radi ludovanja, na uzglavlju od tvojih toplih detinjih šaka, pa da dugo zvezdama mašem i odzvanjam prepun kikota i cvetnih naramaka.
Volim te. Eto. A nebo je u proleće plavo kao nešto čega se nikad setiti neću. Ništa ... Samo crvene ptice nad glavom uzleću.
(Mika Antic) | |
| | | Berija
| Naslov: Re: Najljepsi ljubavni stihovi Ned Apr 22, 2007 8:21 am | |
| ULOVILI STE ME GOSPODJO U ZAMKU
ulovili ste me gospodjo u zamku priznajem
priznajem to u trenutku nekom čudnom i maglovitom u sjeni meni nepoznatih riječi u trenutku malog noćnog razgovora i dalje sve do onog dana one godine nepresušnog ljeta koje nam je udarilo vrelim kapljama po licu
gospodjo
to je bila pjesma koja se radjala na mojim dugim putevima koja je započela jos tamo u Varaždinu ne znam u kojoj je to bilo eri modernizam ili nešto drugo ali bit ce ipak da je tako moralo biti to nisam mogao izbjeći jer moje su me pjesme na to navele
i danas eto ja priznajem
ulovili ste me u zamku gospodjo
vas stas nepobitno divan vas pogled, ruke, grudi i sve ostalo da ne pričam kako je bilo ljubiti se u toplom krevetu dok su se zore plave gnijezdile u zjenama zaista je prekrasno bilo
ali kazem vam
nikad više nije bilo tako toplih kiša u prostranim krajolicima
nikad nije bilo tako toplih pogleda na mom licu koje se topilo u vatri vaših sunčanih dlanova
pa priznajem
ulovili ste me u zamku gospodjo iz koje se teško izlazi
(Željko Krznarić) | |
| | | Berija
| Naslov: Re: Najljepsi ljubavni stihovi Ned Apr 22, 2007 8:23 am | |
| Bilo je nečeg tajanstvenog
Bilo je nečeg tajanstvenog u tom plamenu vaših pogleda u toj neprestanoj borbi cvijetova i nesigurnih riječi taj mali rat ljubavi izmedju dvije tuge vino izmješano u čašama muzika poslije ponoćnih vijesti na uzglavlju u toplini vašeg tijela i vjerujte ja danas strepim nad svakim budjenjem za mene je opasnost taj zrak mirisnih naranči i bilo je nečeg znam da je bilo malo ljubavnog u toj kratkoj epizodi koja je živjela na vašim usnama predivna gospodjo vi ste taj ulazak u ozbiljno neozbiljno shvatili a meni su se otvarali vidici meni su u očima planule zore lomeći mi srce na beskrajnim zvucima vasa lomna bojažljivost u velovima snova i vjerujte ja danas strepim nad svakim budjenjem za mene je opasnost svaki vlak koji donosi mirise juga u ovu mirnu sliku davnine i nema više toga kao nekad
ovo je druga mladost ovo više nisu hrabri vulkani
i ne govori se kao nekad predivna jasnoća mojih retrospektivnih lutanja očajničkih pokusaja bjekstva noć i eine kleine nacht musik kao zvono nad čelom kao luna nabrekla nad površinom oceana koji umiru i još ima neotvorenih strana i tajanstvenosti u pogledima kao da nismo oboje poraženi u tom malom ratu ljubavi izmedju dvije tuge
(Ž. Krznarić) | |
| | | oki
| Naslov: Re: Najljepsi ljubavni stihovi Pon Apr 23, 2007 4:53 am | |
| Ljubav je Tuzna granica srece Dalje idu Samo uspomene
Na ono vrijeme Kada je nada Palila dusu Sjajem tvojih Crnih ociju
Lazno ispijala Rujno vino S tvojih usana I lagala Da si ti ja
Ponekad nastojim Probuditi sjecanje Pozvati u pomoc Svaki trenutak Kada sam bio sa tobom Neka govore lazi O kojima sve znamo I ti i ja
Tada shvatim Da te trebam voljeti Jer si ti zrak Bez kog Ne mogu zivjeti Jer si razlog Zasto mi jutro Mirise na cimet I sa tobom Moj svijet je potpun
Jedina Ja znam da me mrzis Zbog ljubavi I sjecanja koja bole Ali znaj Da te ja ljubim A da ne umiru Oni koji vole
n.d.v.k. | |
| | | jednažena
| Naslov: Re: Najljepsi ljubavni stihovi Pon Apr 23, 2007 9:33 am | |
| SJEĆAŠ LI SE, SRCE?...Sjećaš li se, srce, što je nekad bilo? Sjećaš li se sada prošlosti i dana, Kad si puno vjere, kao tiče milo, Dizalo se letom put nebesnih strana? Ugušeni zrače, u oblaku tuge, Vihori i b'jesi slomiše ti krila, Boravište tvoje bjehu šarne duge, I tičija jata družina ti bila... K'o nevini cvijet, puno čednog mira, U zanosu milom grlili te snovi, I k'o akord mili anđeoskih lira Budila te pjesma zvukom želja novi'. Netaknuto burom borbe i spoznanja Živjelo si mirno u želji i plamu, Al' sve želje drage o kojima sanja Razduv'o je vjetar u poroz i tamu... Ružičasti veo, kroz koji se žudno Gledalo u prostor života i ljudi, Rastrgla je java i poznanje budno, Pa satana mrska sad pred nama bludi. O, dajte mi nazad v'jenac prošlih dana, Vratite mi čase, u kojim' sam samo Osjećao ljubav i vjerov'o sl'jepo U ljude i Boga što boravi tamo. Vratite mi srce, gdje bezbrižna sreća K'o kandilo sv'jetlo sjaji se i blista, U odjeku groma što se Boga sjeća I vjeruje uskrs raspetoga Hrista. 1896. ALEKSA ŠANTIĆ | |
| | | oki
| Naslov: Re: Najljepsi ljubavni stihovi Pon Apr 23, 2007 10:51 am | |
| Istina
Vrijeme polako Ispire istinu Mjenjajuci je u ono Sto ti zelis da bude
Ignoriras Moju ljubav Koja je tvoje dijete Kada ces jednom Skupiti snage Da priznas
Tebi je jasno Da te on Nikada nece voljeti Kao ja Da ne zna zamisljati Kako ti miluje kosu Usne cjeliva U sumrak
Nikada Nece tesko disati Jer osjeca tvoju blizinu Niti plakati Da bi ti Ostala sretna
A ti Prisvoji laz Neistinu zovi Imenom njegovim I pusti Da te on ljubi
Prikrij sto osjecas A sto znamo I ti i ja Da ne bi istina Postala jasna Onima koji te vole Ali ne kao ja
n.d.v.k. | |
| | | oki
| Naslov: Re: Najljepsi ljubavni stihovi Uto Apr 24, 2007 9:03 am | |
| Trag
Ostavit cu trag Tvojoj mladosti Na mokrom snijegu Tu blizu Tvoga doma
Gdje sam nekada stajao Gledajuci tvoj stan Njezno zamisljao Da mi dolazis Nasmijana I sretna
Zima na izdahu Cuvat ce uspomene Jos samo koji dan I ako ti pogled ne zaluta Na mjesto gdje sam Nekada stajao Ti nikada neces znati Kako ljubav Ubija bespomocnog
Zato pronadji To moje mjesto Umij se Na potoku ljubavi I budi svjesna Da si ti ja A da mene Vise nema Da ti tiho Sapucem ljubav Kroz stihove
Pjesme tebi Slomit ce Mnoga srca A samo tvoje Stvoreno od leda Nece primjetiti Tugu ljubavi Koja je tvoja
Moja ce ljubav Biti tvoja stidljiva sjenka Zauvijek I pratiti te Dok imam snage Za nas | |
| | | oki
| Naslov: Re: Najljepsi ljubavni stihovi Uto Apr 24, 2007 9:08 am | |
| ZENA U CRNOM
Pognuta, zgurena, tiha, u crno zavijena, nemoćno korake pruža protiv sopstvene volje. Gde god Sunce da bije, oko nje caruje sena što guši nadu da išta može da bude bolje.
Korača nemo dok kraj nje promiču neka lica čiji pogledi beže kao da nje nigde nije; daleko u njoj prhnu i poslednje jato ptica i osta još samo tuga da joj niz pleća lije.
I nije više ona ni setna ni zamišljena, davno je prošlo to vreme kad je imala snove, davno je živela život, davno je bila žena, sada je jos samo ljuska koja se ženom zove...
Prepuklo srce jos tuče i nikako da stane, broji sapeto vreme u njenoj tami sto drema... Zagasli život još tinja, još traje neke dane dok usahla ruka žudi da mazi čega nema...
Umorno diže glavu kao da hoće da pita očima ispranim, mutnim, bez boje i bez sjaja: ¨Zašto, kažite, zašto...?¨ Dok zamućen pogled skita, osta da čezne za dugom večitog zagrljaja.
Dragana Konstantinović | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Najljepsi ljubavni stihovi | |
| |
| | | | Najljepsi ljubavni stihovi | |
|
| Dozvole ovog foruma: | Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
| |
| |
| |