|
| Najljepsi ljubavni stihovi | |
|
+8draganva jednažena misterNO Lexi oki Berija Palma Marina 12 posters | |
Autor | Poruka |
---|
oki
Broj poruka : 3728 Godina : 52 Datum upisa : 31.01.2007
| Naslov: Re: Najljepsi ljubavni stihovi Pet Maj 04, 2007 1:39 pm | |
| Toliko sam sanjao o tebi
Toliko sam sanjao o tebi, da gubiš svoju realnost. I da li je još uvek čas da dostignem to živo telo i poljubim na tim usnama rađanje glasa, što mi je tako drag?
Toliko sam sanjao o tebi, da se moje ruke, maviknute da grle tvoju senu, spoje na mojim grudima, ne bi li možda osetile obrise tvoga tela, i da sam pred stvarnom pojavom onoga, što me tako muči i upravlja sa mnom već danima i godinama, postao bez sumnje sena.
O, osećanja, neodlučnosti! Toliko sam sanjao o tebi, da je bez sumnje prošlo već vreme moga buđenja. I ja sada spavam stojeći s telom izloženim svim pojavama ljubavi i života, i da bih tebi, o jedina, koja i danas za mene još uvek nešto značiš, mogao teže dodirnuti čelo i usne, nego bilo koje usne i bilo koje čelo.
Toliko sam sanjao o tebi, toliko hodao, govorio i spavao sa tvojom senom, da mi sad više ništa ne preosta, a možda i zato, da postanem prikaza među tim prikazama i sena sto puta više nego sena, koja se šeta i šetaće se radosno po sunčanom satu tvog života.
Rober Desnos | |
| | | oki
| Naslov: Re: Najljepsi ljubavni stihovi Pet Maj 04, 2007 1:45 pm | |
| Ja cu znati
Posalji mi poljubac na kapima kise Neka se njezno spuste na moje usne I dozvole da ih upijem Ja cu znati da si to ti ...
Posalji mi dodir na krilima vjetra Neka se zaplete u moju kosu I poigra nestasnim pramenovima Ja cu znati da si to ti ...
Posalji mi osmijeh na odsjaju zvijezda Neka zabljesne u mojim ocima I nikada se ne ugasi Ja cu znati da si to ti ... | |
| | | oki
| Naslov: Re: Najljepsi ljubavni stihovi Sub Maj 05, 2007 2:19 am | |
| Ljubav Je li ovo ljubav, ili bolna jedna Potreba da ljubim? Ova zelja plava, Je li zelja srca mocnoga i cedna? Ili napor duse koja malaksava? Je li ovo zena koju ljubim, zbilja? Il' san na prolasku preko moga puta, Tumaranje misli bez svesti i cilja, I sve delo jednog bolnoga minuta!
Ne znam; no na medji toga sna i jave, Vidim moje srce da cezne i pati. I suze kad dozu, rane zakrvave - Ja ni onda od tog nista necu znati. | |
| | | jednažena
Broj poruka : 1812 Datum upisa : 07.04.2007
| | | | oki
| Naslov: Re: Najljepsi ljubavni stihovi Sub Maj 05, 2007 4:21 am | |
| | |
| | | oki
| Naslov: Re: Najljepsi ljubavni stihovi Pon Maj 07, 2007 5:34 am | |
| ne znam sto da radim sa sobom na sto misli da bacim eto polako stvaram pjesmu o tebi gledam tvoje tijelo ludujem za njim i ponavljam u sebi samo jedno poljubi me pa mi prste u kosu uvuci i zagrli me poljubi me pa se privi tik uz mene i zapjevaj ako znas bilo sto zelim da se stisnem uz tebe da te milujem da ti sapucem na uho bisere da pricam o slobodi da se glupiram da ti kazem oh ti ludo jedina poljubi me pa mi prste u kosu uvuci i zagrli me poljubi me pa se privi tik uz mene i zapjevaj
AKO ZNAŠ BILO ŠTO. | |
| | | jednažena
| Naslov: Re: Najljepsi ljubavni stihovi Pon Maj 07, 2007 5:49 am | |
| "ne znam sto da radim sa sobom" lepa pesma oki | |
| | | jednažena
| Naslov: Re: Najljepsi ljubavni stihovi Pon Maj 07, 2007 5:52 am | |
| ...noćas su ponovo, moje umorne misli, ka tebi žurile, sklapajući oči tuge, željno sam čekala, da te ponovo, na krilima mog sna nježno zagrlim ... | |
| | | oki
| Naslov: Re: Najljepsi ljubavni stihovi Uto Maj 08, 2007 12:49 pm | |
| Srca strepe kašto u najvećoj sreći. ne pitaj ih zašto, ne umeju reči.
Bi toga časa govoriti znala, od toga bi glasa neba zadrhtala.
Andjeli bi hteli sreću smrtnih ljudi, oni bi oteli ljubav nam iz grudi.
Ovako nam lepe sreće i ne slute. Neka srca strepe! Neka srca ćute!
J.J.Zmaj | |
| | | oki
| Naslov: Re: Najljepsi ljubavni stihovi Pet Maj 11, 2007 11:03 am | |
| Tvoje su oči tako tamne, tako duboke, tako iskrene... Zašto u njima ne vidim dno? Možda i nisu tako iskrene, više nisu onako bistre, onako lijepe.. Što se dogodilo? U njima više nema hrabrosti, samo prilika da me opet izbegneš... Smeđe oči nikad više neće biti moje. | |
| | | oki
| Naslov: Re: Najljepsi ljubavni stihovi Pet Maj 11, 2007 11:07 am | |
| Daleko u tami moje sobe, Daleko od tebe, zivota i srece, Zivim u nadi da me volis, Zivim u nadi sto se ugasiti nece. Znaj da sam sam i mislim na tebe, Na nasu ljubav i veliku srecu. Znaj da te volim uprkos svemu, I ni jednu drugu voleti necu. Ja nista nemam samo ljubav za tebe, i niko drugi na to pravo nema. Nemoj dozvoliti da budemo proslost, Jedna davna i bolna uspomena. | |
| | | oki
| Naslov: Re: Najljepsi ljubavni stihovi Pet Maj 11, 2007 11:44 am | |
| TI NE VOLIŠ I NE ŽALIŠ MENE
Ti ne voliš i ne žališ mene, nisam više mio srcu tvom? Gledajuc u stranu strast ti vene sa rukama na ramenu mom.
Smiješak ti je mio, ti si mlada, rijeci moje ni nježne, ni grube. Kolike si voljela do sada? Koje ruke pamtiš? Koje zube?
Prošli su k'o sjena kraj tvog tijela ne srevši se sa plamenom tvojim. Mnogima si na koljena sjela, sada sjediš na nogama mojim.
Oci su ti poluzatvorene i ti sanjaš o drugome nekom, al' ljubav prošla je i mene, pa tonem u dragom i dalekom.
Ovaj plamen sudbinom ne želi, plahovita bješe ljubav vruca- i k'o što smo slucajno se sreli, rastanak ce biti bez ganuca.
Ti ceš proci putem pored mene da prokockaš sve te tužne zore. Tek ne diraj one neljubljene i ne mami one što ne gore.
I kad s drugim budeš jedne noci u ljubavi, stojeci na cesti, možda i ja onuda cu proci i ponovo mi ce mo se sresti.
Okrenuvši drugom bliže pleci ti ceš glavom kimnuti mi lako. "Dobro vece" tiho ceš mi reci. "Dobro vece, miss" i ja cu tako.
I ništa nam srca nece ganut, duše bit ce smirene posvema- tko izgori, taj ne može planut, tko ljubljaše, taj ljubavi nema. Jesenjin
| |
| | | oki
| Naslov: Re: Najljepsi ljubavni stihovi Sub Maj 12, 2007 12:19 pm | |
| Kada razgovaram sa Tobom i običan pozdrav postaje poezija, ili bar naslov pesme. Beskrajni mir Tvoga bića pronalazi beskrajni mir u meni i kao da se ta dva mira neprestano grle i ljube. Da li smo to u razgovoru nas dvoje ili razgovaraju šume, mora, polja, reke ? Da li to jedno drugom saopštavamo šta radimo i šta sanjamo ili trepere planete i u večnom krugovanju pohode svoje zvezde ? Kakav je to tok što mi od Tebe kreće, noseći me u svetove daleke, u obilazak sopstvene duše velike i nedogledne ? Tek kada razgovaramo ja sam ona prava, bezgranična, ničim omeđena, velika zemlja, veliko nebo, velika tajna. | |
| | | Berija
Broj poruka : 673 Datum upisa : 30.01.2007
| Naslov: Re: Najljepsi ljubavni stihovi Ned Maj 13, 2007 4:37 am | |
| ~ * ~
Ne volim tebe tako strasno ja, niti za mene sja tvoja lepota; u tebi volim patnju svog života i mladost koju satre sudba zla.
Kada u tvoje oči ponekad moj pogled dugo, dugo upija se; tajanstven mene razgovor zanese, al' srce s tobom ne govori tad.
S negdanjom dragom pričom u čas taj, u liku tvom lik tražim druge jedne, na usnama ti - usne davno ledne, u oku - oka ugašenog sjaj.
(Mihail Ljermontov) | |
| | | misterNO Admin
Broj poruka : 822 Lokacija : Valjevo Datum upisa : 30.01.2007
| Naslov: Re: Najljepsi ljubavni stihovi Uto Maj 15, 2007 10:57 am | |
| ПРВИ СУСРЕТ
Увијена у порфиру младости, шумом палминих лепеза - минула си поред мене, као пролеће у облаку. То је био сусрет први, урезан за свагда: у души, у крви. Од тад ми поста: замагљен вид, немирно срце, снови - јата у лутању. И, као печат, на срцу отслик Твој - зари ме кроз сва пролећа расцвале младости. То је био сусрет први, за свагда урезан: у души, у крви; кад си прошла поред мене, Ти - насмејано пролеће у облаку. | |
| | | oki
| Naslov: Re: Najljepsi ljubavni stihovi Sre Maj 16, 2007 8:45 am | |
| PITAŠ ME
Pitaš me zašto ćutim, moj cvete ubavi, a ne znaš kako gorim od silne ljubavi. Plamen me diže gore, u nebo žića mog, a nebo moje - sve je stvoreno iz lika tvog! | |
| | | oki
| Naslov: Re: Najljepsi ljubavni stihovi Sre Maj 16, 2007 9:11 am | |
| Predosećanje
Poznala sam te kad sneg se topi, topi, i duva vetar mlak. Blizina proleća dušu mi opi, opi, pa žudno udisah zrak. S nežnošću gledah stopa ti trag, trag po snegu belom; i znadoh da ćeš biti mi drag, drag u životu celom.
Poznala sam te u zvonak dan, dan pijan, svež i mek. Činjaše mi se već davno znan, znan kad te poznadoh tek. S nežnošću gledah stopa ti trag, trag na snegu belom; i znadoh da ćeš biti mi drag, drag u životu celom.
Poznala sam te kad kopni led, led, dok se budi proletnji dah; kad dan je čas rumen, čas setan, bled, kad sretno je i tužno u isti mah. S nežnošću gledah stopa ti trag, trag po snegu belom; i znadoh da ćeš biti mi drag, drag u životu celom.
Desanka Maksimović | |
| | | Berija
Broj poruka : 673 Datum upisa : 30.01.2007
| Naslov: Re: Najljepsi ljubavni stihovi Čet Maj 17, 2007 6:02 am | |
| ЕРОТИКА
Још осећам мирис косе твоје и укус усана твојих јагодасти'; још стрепи, дршће, гори срце моје са миља и са прохујалих сласти;
А још те желим и руке ти пружам, и горим, пламтим са љубавне жеђи. О, дођи, да те сву обаспем ружам' и крином што је од мене још блеђи.
О, дођи, свилна и блистава жено, утоли моје чезнуће и жуди, у празном часу док још нисам свен'о, младошћу док ми још распињу груди. О, дођи, свилна и блистава жено!
Шибај ме, шибај бичевима своје злаћане косе, бухавне, меке; пусти да тонем у небесне боје очију твојих и снивам далеке, чаробне снове! ...
Сиши, исцрпи грамзивим уснама сву топлу румен дечаштва ми чедна, нек падне пуста равнодушна тама и немоћ, шупља, зимогрозна, ледна.
Ти само љуби, манито и слепо, у зликовачкој, успламтелој страсти, док нисам жића узе све поцепо, опијен од твог врућег даха сласти! ...
О, дођи, дивна, демонова кћери, припиј се змијски уза ме, приљуби, и кикоћућ се испосничкој вери, нек блесну твоји слатки, грешни зуби!
О, дођи, дивна, демонова кћери! Падајмо слепо и у загрљају, у усијано то румено море; загњуримо се у сунчаном сјају и нек нам младости буктећи изгоре! ... О, дођи, дивна, демонова кћери!
(Вељко Петровић) | |
| | | Lexi
Broj poruka : 195 Godina : 52 Datum upisa : 01.03.2007
| | | | misterNO Admin
Broj poruka : 822 Lokacija : Valjevo Datum upisa : 30.01.2007
| Naslov: Re: Najljepsi ljubavni stihovi Sub Maj 19, 2007 12:18 pm | |
| - Lexi ::
AAAA MisterNo... Priznaj ... Da ti se nesto lepo desilo kad si sa nama podelio ovu pesmu? Cikam te? Stvarno ne znam šta mi BI ...ne znam kako mi je to palo na pamet ...odavno se nisam naginjao kroz prozor P.S. To su stihovi Momčila Đuića! | |
| | | jednažena
| Naslov: Re: Najljepsi ljubavni stihovi Pon Maj 21, 2007 8:12 am | |
| MOJA LJUBAV
Ovdje sam ljubav sahranio svoju - U ovo more plavo i prozirno, Gdje školjke leže. Ona sada mirno Počiva na dnu... U tihu pokoju
Granama svojim ljube je i grle Korali rudi... Njezin se grob svagda Preliva sjajem čistoga smaragda, I šumi glasom čežnje neumrle.
Gle zraci jutra kako njojzi rone! I svaki dršće, prodire i tone, I rasipa se kô rubin, kô duga...
Dok ovdje gori, više njena groba, Trepti i kruži bono, svako doba, Sam jedan crni leptir - moja tuga. | |
| | | oki
| Naslov: Re: Najljepsi ljubavni stihovi Uto Maj 22, 2007 8:55 am | |
| Miloš Crnjanski
Na ulici
Kad svetiljke sinu i ulice pođu u visinu, u tami stojim ja Na svemu što dođe moj osmeh zasija.
Nestanu boli okovi i laž, od mog pogleda zavisi sva draž svega što prođe. Žene prolaze i oblik gube, smeše se, pa mi priđu da me ljube, a ja im novu senku dam.
I dok tio zamagli noć ulice pune seni, ja imam neba bezgraničnu moć, svi boli sveta skupe se u meni.
Ko cvetići beli sa meseca rađaju se po ulici deca. Od osmeha mog umire dan, i svakog koga pogledam stiže moja sudba sreća i an.
Kad mahnem rukom neotice nove zvezde sinu. Tad sjajan tužan ceo grad liči na moje lice.
Svi idu u nebo da me vide po ulici zvezda i srebra. Ja stojim raspet sam na zidu, a Mesec mi blago probada rebra. | |
| | | oki
| Naslov: Re: Najljepsi ljubavni stihovi Uto Maj 22, 2007 9:07 am | |
| Priviđenja
Zaista, zrak si samo? I to je sjaj u meni što se sad, nestajući, rasipa, u prazninu, osvetlivši mi put, i bezdan, u isti mah? Sve su to bile, dakle, prolazne samo seni na koje sam, kroz blagost, i žalost, i tišinu, stresao, ustreptao, svoj zvezdan, zračni, čisti, prah?
Odlazim, dakle, sa tela toplih, i mladih, srna, ledu, na vrhu nekom, u bolnom svom hitanju? A plač mi samo vraća se, porfiru jednog zrna, što visi, o dršćućem, žarkom, koncu, u svitanju?
Tu, tu bih, u ovom životu, da me oblije slap svih divota čulnih, kao pad mirisnog mleka. A čini mi se, jedna jedina, takva, blista kap, nad peskom pustinja, i tla, nad zemljom, daleka.
Zaista, zrak sam samo? I to je sjaj u meni, što se sad, nestajući, rasipa, u prazninu, osvetlivši mi put, i bezdan, u isti mah? Sve su to bile, dakle, prazne samo seni, na koje sam, kroz blagost, i žalost, i tišinu, stresao, ustreptao, svoj zvezdan, zračni, čisti, prah? Miloš Crnjanski | |
| | | oki
| Naslov: Re: Najljepsi ljubavni stihovi Sre Maj 23, 2007 11:48 am | |
| Bez tebe
Ivana Jordan
Slusaj, pre no sto svane otkucaji srca reci ce ti moje tajne kad sam te noci carobne videla ti oci znala sam da cujes svaki pit, svaki pit
Snage jos uvek imam jake su mi kosti i jos imam hrabrosti da budem sto niko ne vidi krenem ja do tebe hodom koji niko ne cuje, ne vidi
Bez tebe ja, bez tebe nisam ziva bez tebe ja, bez tebe izgubljena bez tebe sam ko srna uplasena bas takva sam bez tebe ja
Dusa moja je bila prazna kao svemir, mastala o moru sto se peni, o stene zazbija ovo zrno prvo nasla sam i ne dam nikome, nikome | |
| | | oki
| Naslov: Re: Najljepsi ljubavni stihovi Sre Maj 23, 2007 11:55 am | |
| Svetlo koje trazim
Kao da sanjam i dobro i zlo Od uvek sama zivim po svom Videla sve sam, lazne heroje Ljude i boje umorne
Da li si ti moje svetlo koje trazim Da me vodi kad je tamna noc Kroz sva mesta razna lica Gledam prazna Krijem te u uglu oka svog
Vreme kad svako izdaje svakog Ja svoje snove zagrlim jako Tajne sa neba u oku tvom Mozda i ja sam nasla dom
Da li si ti moje svetlo koje trazim Da me vodi kad je tamna noc Kroz sva mesta razna lica Gledam prazna Krijem te u uglu svog
Da li si ti moje svetlo koje trazim Da me vodi kad je tamna noc Kroz sva mesta razna lica Gledam prazna Krijem te u uglu oka svog
Korakom bez daha ulicama straha sama sam na straži, najdraži! Senke što me prate nemo bez svedoka vidim strah na licu proroka
Da li si ti moje svetlo koje trazim Da me vodi kad je tamna noc Kroz sva mesta razna lica Gledam prazna Krijem te u uglu oka llicu svog
Da li si taj Svetlo koje trazim ja Mesta razna, lica prazna Krijem te u uglu
Da li ti si taj Da li ti si taj Koga trazim ja Da li ti si taj koga trazim ja
Da li si ti moje svetlo koje trazim Koga trazim ja Kroz mesta lica gledam prazna Krijem te u uglu svog | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Najljepsi ljubavni stihovi | |
| |
| | | | Najljepsi ljubavni stihovi | |
|
| Dozvole ovog foruma: | Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
| |
| |
| |